Charterferier

En charterferie er typisk en kortere rekreativ ferie, med en varighed på en eller to uger. En charterferie er typisk en færdig pakke, hvor du får hotel og fly arrangeret i prisen hos rejsebureauet.

Herunder kan du læse artikler om charterferier og charterrejser.

Billig efterårsferie på Malta i uge 42

Planlægger I at tage syd på i efterårsferien, skal I overveje Malta. Den skønne middelhavsø byder på lækkert vejr i efterårsferien. Her får I en række tips til en billig…

Planlægger I at tage syd på i efterårsferien, skal I overveje Malta. Den skønne middelhavsø byder på lækkert vejr i efterårsferien. Her får I en række tips til en billig charterrejse i efterårsferien til Malta.

Efterårsferien er en af danskernes store rejseferier, og uge 42 byder ofte på højere priser på charterferie. Det kan derfor godt koste en del, af bestille en rejse sydpå. Men der findes dog heldigvis måder, at komme lidt billigere til sin ferie på.

Efterårsferie på Malta

Er I ude efter sol og dejligt vejr i jeres efterårsferie, bør I overveje Malta. Malta er skøn, og et godt sted til en charterferie. Og så er der oftest rigtigt dejligt og lunt vejr i oktober måned.

Dagtemperaturen for Oktober måned er på ofte på 23-24 grader, og med en badevandstemperatur på nogenlunde det samme, er Malta perfekt til os solhungrende danskere i uge 42.


Bestil efterårsferien til Malta tidlige på sæsonen

Er I ude i god tid, og bestiller jeres efterårsferie til Malta først på året, kan I ofte få en early bird rabat. Rejsebureauerne vil gerne have booket deres rejser tidligt, og det kan give jer besparelser på rejsen, så den bliver billigere.

Foruden at være lidt billigere, sikrer en tidlig bestilling jer også, at der er styr på rejsen i god tid.

Den letteste måde at finde rejser til Malta, er at kigge på rejsebureauernes hjemmesider, og danne jer et overblik over, hvilke rejser de tilbyder til Malta i uge 42.

Afbudsrejser til Malta

I kan også vælge at gå efter en afbudsrejse. Afbudsrejser er billigere end de normale rejser, og kan sikre jer en billige efterårsferie på Malta. Afbudsrejser er altid effektive til at spare penge på charterferien, men er selvfølgelig forbundet med en vis usikkerhed, da du først i sidste øjeblik, ved hvor rejsen går hen.

Med en afbudsrejse, kan I ikke være sikre på at finde en rejse til Malta i efterårsferien, men kan være nødsaget til at vælge et andet rejsemål. Så godt nok er afbudsrejser billigere, men I skal være villige til at gå lidt på kompromis.

Men ofte vil der nu dukke afbudsrejser til Malta op, så det er med at holde øje med rejsebureauernes hjemmesider. Her vil der løbende blive vist det aktuelle udbud af afbudsrejser og last minute rejser til bl.a. Malta. Og når den billige rejse er der, gælder det bare om at være klar.


Billig efterårsferie på Malta uden for uge 42

En rigtig god måde at få en billigere efterårsferie på, er at tage til Malta uden for skolernes efterårsferie i uge 42. Mange danskere holder ferie i uge 42, og det smitter af på charterpriserne, som ligger i den høje ende der.

Så har I mulighed for det, så overvej at holde jeres efterårsferie uden for uge 42. Et par uger til hver side af uge 42, kan gøre meget ved prisen på charterferien.

Rejs til Malta fra Tyskland

Hvem siger at I skal rejse fra Danmark med et dansk rejsebureau? Overvej Tyskland i stedet. Det er kun en god køretur fra Danmark, men kan gøre at I kan spare mange penge på efterårsferien. I kan enten planlægge turen selv, booke hotel og så flyve fra eks. Hamburg eller Lübeck, og dermed opnå en rigtig billig efterårsferie på Malta. Eller I kan gå til et tysk rejsebureau. Det vil typisk stadig være billigere, end den tilsvarende rejse med et dansk rejsebureau.

Billig efterårsferie i Alanya (Tyrkiet) i uge 42

Overvejer I at tage syd på i efterårsferien, bør I tage Alanya i Tyrkiet med i overvejelserne. Alanya ligger på sydkysten i Tyrkiet, og byder på rigtigt lækkert vejr i…

Overvejer I at tage syd på i efterårsferien, bør I tage Alanya i Tyrkiet med i overvejelserne. Alanya ligger på sydkysten i Tyrkiet, og byder på rigtigt lækkert vejr i efterårsferien. Herunder får du en række råd til en billig charterrejse i efterårsferien til Alanya.

Det er snart tid til efterårsferie, og det er snart ved at være sidste chance, hvis I skal sydpå i ferien. Rejserne forsvinder hurtigt, og skal ferien planlægges på forhånd, er det ved at være nu.

Er du ude efter en god gang sol, inden vinteren banker på herhjemme, kan du overveje om turen skal gå til Tyrkiet. Nærmere betegnet feriebyen Alanya, på den sydtyrkiske kyst. Alanya byder på varme i store dele af året, og Oktober og uge 42 er ingen undtagelse.

Bestil efterårsferien til Alanya tidligt

En af de lette måder at spare lidt penge på charterrejsen, er at bestille den i god tid. Er du tidligt ude, vil der ofte være rabatter at hente, da rejsebureauerne gerne vil afsætte rejserne hurtigt.

Det sikrer jer også, at der er styr på rejsen i god tid, så der ikke skal stresses rundt, og finde last-minute rejser til Alanya.

Tag et kig på rejsebureauernes hjemmesider, og dan jer et overblik over, hvilke rejser de tilbyder til Alanya i uge 42.


Alanya byder på sol og sommerligt vejr

I Danmark ligger temperaturen typisk rigtigt kedeligt i efterårsferien. Det samme kan ikke siges om Alanya. Med sin placering i den sydlige del af Tyrkiet, ligger Alanya solrigt og lunt. Og i oktober måned, hvor efterårsferien ligger, bydes der på en gennemsnitstemperatur på omkring de 25 grader i dagtimerne.

Det skulle da være til at holde ud.

Og med en badevandstemperatur på nogenlunde det samme som luften, skulle der også være mulighed for en dukkert i Middelhavet.

Afbudsrejser til Alanya

Vil I gerne finde en billig rejse til Alanya, kan I også vælge at gå efter en afbudsrejse. Afbudsrejser er altid en god måde at spare penge på, men er selvfølgelig forbundet med en vis usikkerhed.

Kigger I på afbudsrejser, kan I ikke være sikre på at finde en rejse til Alanya i efterårsferien, men kan være nød til at vælge, hvad der nu er ledigt. Så selv om afbudsrejser er billigere, skal I være villige til at gå lidt på kompromis.

Er I opsatte på Tyrkiet, findes der også en lang række andre dejlige rejsemål dernede. Alle med dejligt behagelige temperaturer i uge 42.

Men ofte vil der nu dukke afbudsrejser op. Også til Alanya. Så sørg for at holde øje med rejsebureauernes hjemmesider. Her vil der løbende blive annonceret for afbudsrejser og last minute rejser til bl.a. Alanya, og så gælder det bare om at være klar.


Billig efterårsferie uden for uge 42

En anden god måde at få en billig efterårsferie til Alanya, er ved at holde efterårsferien uden for uge 42. Store dele af Danmark holder ferie der, og det kan mærkes på priserne. Så kan I holde ferie i slutningen af september, kan I oftest spare en del penge på ferien der.

En tidlig efterårsferie til Alanya,kan selvfølgelig være et puslespil med børn i skolealderen, men kan det lade sig gøre, så er der gode penge at spare.

Hold billig ferie på feriecenter i Holland

Er du på udkig efter et godt feriecenter med badeland og aktiviteter, bør du overveje at kigge på Holland. Holland byder på glimrende feriecentre, indenfor en overskuelig afstand fra Danmark….

Er du på udkig efter et godt feriecenter med badeland og aktiviteter, bør du overveje at kigge på Holland. Holland byder på glimrende feriecentre, indenfor en overskuelig afstand fra Danmark.

Holder I af en afslappende ferie i et feriecenter, med badeland, sports- og legeaktiviteter, så overvej at tage på ferie i Holland. Holland byder på en række rigtige gode feriecentre, som byder på masser af underholdning for hele familien.

Ferieboliger med adgang til badeland og aktiviteter

Fælles for feriecentrene er, at de byder på underholdning, oplevelser og aktiviteter for hele familien. Uanset vejrudsigten. Der findes mange indendørs aktiviteter, og oftest findes der også et stort badeland ved centrene, med dertil hørende vandrutsjebaner, bassiner, spa og wellness.

På de enkelte hollandske feriecentre, kan der lejes både værelser og ferieboligheder, hvor du har egen hytte/feriehus. I de store feriecentre kan du også tilkøbe alle måltider, eller få flere af dem bragt direkte til feriehuset. Så slipper I for at skulle ud og jagte mad, da alt er tæt på.


Billig miniferie eller ferie på feriecenter i Holland

Beliggenheden i forhold til Danmark, gør at de hollandske feriecentre attraktive for danske turister, der ikke ønsker at tage en lang tur sydpå. Det er stadig en god køretur, men kan sagtens klares for de fleste.

Det er derfor oplagt at overveje en miniferie på et feriecenter, eller tage en hel uge, så man også kan nå at opleve lidt uden for feriecentret. Holland byder på smukke omgivelser, og Amsterdam er altidnet besøg værd.

Priserne på ophold i Holland er gode, og det vil typisk være lidt billigere end hos et tilsvarende dansk feriecenter.

Holiday-park Limburgse Peel

Lidt uden for Venlo i det sydlige Holland, tæt ved grænsen til Tyskland, finder du Limburgse Peel. Feriecentret byder på stort badeland for både store og små, en sportshal med aktiviteter, minigolf og en 9- hullers golfbane.

Adresse: Peelheideweg 25, 5966 PJ America
http://www.centerparcs.com/gb-en/netherlands/fp_LH_holiday-park-limburgse-peel

Holiday-park De Eemhof

Nær Amsterdam finder du De Eemhof, hvor du kan opleve et feriecenter med middelhavsstemning. Det store subtropiske badeland er indrettet med palmer, og byder på vandoplevelser for store og små. Feriecentret giver desuden mulighed for diverse sportsaktiviteter, både ekstrem og almindelig.

Adresse: Slingerweg 1, 3896 LD Zeewolde
http://www.centerparcs.com/gb-en/netherlands/fp_EH_holiday-park-de-eemhof


Holiday-park De Huttenheugte

I Nordholland, tæt ved den tyske grænse, ligger den store feriepark De Huttenheugte. Parken byder på masser af aktiviteter og oplevelser, bl.a. børnezoo, stort subtropisk badeland, et observatorium, aktivitetshal og action-aktiviteter.

Adresse: Reindersdijk 55, 7751 SH Dalen
http://www.centerparcs.com/gb-en/netherlands/fp_HH_holiday-park-de-huttenheugte

Holiday-park Park Zandvoort

Ved den hollandske nordsøkyst, ikke langt fra Amsterdam, ligger Park Zandvoort, som er et oplagt feriemål for jer, der gerne vil kombinere afslapning med byferie.
Ferieparken byder på et lækkert badeland, og et stort udvalg af aktiviteter, for både børn og voksne.

Adresse: Vondellaan 60, 2041 BE Zandvoort
http://www.centerparcs.com/gb-en/netherlands/fp_ZV_holiday-park-park-zandvoort 

Duinrell

Mellem Amsterdam og Rotterdam, ligger Duinrell feriepark. Ferieparken er et mekka af oplevelser og aktiviteter for børnefamilier. Parken består af bl.a. af en forlystelsespark og et vandland. Placeringen tæt ved de store byer, gør parken som et glimrende udgangspunkt for ture rundt i Holland.

Adresse: duinrell 1, 2242 jp wassenaar
http://www.duinrell.nl/

Kort over feriecentrene i Holland

Billig ferie i feriecenter i Nordtyskland

Er du på udkig efter et alternativ til Lalandia, og de øvrige danske feriecentre, kan du vende blikket syd for grænsen. Tyskland byder på glimrende feriecentre med badeland, få timers…

Er du på udkig efter et alternativ til Lalandia, og de øvrige danske feriecentre, kan du vende blikket syd for grænsen. Tyskland byder på glimrende feriecentre med badeland, få timers kørsel fra grænsen.

Holder I af en god ferie i feriecenter med badeland, hvor ungerne kan plaske rundt? Så er det med at overveje at tage turen til det nordlige Tyskland. Her finder du en række rigtige gode feriecentre, som byder på masser af underholdning til hele familien.

Ferieboliger med adgang til badeland og aktiviteter

Fælles for mange af de nordtyske feriecentre, er at de byder på en lang række underholdningsmuligheder for hele familien. Ofte er der et stort badeland tilknyttet, med bassiner for både børn og voksne, vandrutsjebaner, spa og wellness-områder.

Ved feriecentrene kan I leje jer ind i en feriebolig. Ofte vil du have flere valgmuligheder, eks. ferielejligheder, feriehuse og bungalows. Er du mere til hotelophold, er der oftest tilknyttet hotelværelser til centrene også.

Billig miniferie på feriecenter i Tyskland

Beliggenheden i forhold til Danmark, gør de nordtyske feriecentre oplagte til en miniferie eller en forlænget weekend. Ofte vil du også kunne finde diverse tilbud og rabatter på netop miniferier og weekendophold.

Priserne er gode, og vil typisk være lidt billigere end de danske feriecentre.


Weissenhäuser Strand

Ud til østersøen i det nordlige Tyskland, finder du feriecenter Weissenhäuser Strand. Centret ligger tæt ved færgelejet, hvor du kan sejle til fra Rødby. Fra Jylland er der kun et par timers kørsel. Feriecentret byder på et af Europas største subtropiske badelande, på hele 7.500 m2. Du finder desuden en lang wakeboard- og vandskibane., og et 6.000 m2 stort jungleland, Dschungelland, med masser af aktiviteter, og eksotiske dyr, som børnene kan begejstres over.

Adresse: Seestr. 1, D-23758 Weissenhäuser Strand
http://www.weissenhaeuserstrand.de/dk/

Bispinger Heide

Lidt syd for Hamburg finder du Ferienpark Bispinger Heide. Feriecentret byder på et stort udvalg af sportsaktiviteter til alle aldersgrupper. Centret byder også på stort subtropisk vandland, med vandrutsjebaner, bølge-anlæg, vandlegeland, spa, sauna og wellness-områder.

Adresse: Töpinger Straße 69, 29646 Bispingen
www.centerparcs.de/de-de/deutschland/fp_BS_Ferienpark-bispinger-heide

Ostsee Resort Damp

Lige ud til østersøen, kun godt 70 km fra grænsen, finder du feriecentret Ostsee Resort Damp. Centret byder på aktiviteter og oplevelser for hele familien. Bl.a. subtropisk badeland, wellness-center, legeland og et hav af aktiviteter for store og små.

Adresse: Seeuferweg 10, D-24351 Damp
http://www.ostsee-resort-damp.de/dk/


Van der Valk Resort Linstow

Ferieresortet Van der Valk ligger nær Rostock, let tilgængeligt med færgen fra Danmark, eller en god køretur fra Jylland. Resortet byder på lækre ferielejligheder, et stort subtropisk badeland, fiskesø, bowling, og hvad der ellers høre sig til af alverdens aktiviteter.

Adresse: Krakower Chaussee, 1 D-18292 Linstow
https://linstow.vandervalk.de/en

Park Nordseeküste

Feriecenter Park Nordseeküste er beliggende ved den tyske del af vadehavet, nær Bremerhafen, godt 3 timer fra den dansk-tyske grænse.
Feriecentret byder på et væld af aktiviteter, og et lækkert badeland for både store og små.

Adresse: Nordseeallee 36, D-26969 Tossens
http://www.centerparcs.de/de-de/deutschland/fp_BK_Ferienpark-park-nordseekuste

IFA Fehmarn Hotel & Ferien-Centrum

Feriecenteret ligger tæt ved Puttgarden ud til Østersøen, og er derfor yderst tilgængeligt både med færge fra Rødby, eller i bil fra Jylland.
Her bydes på et utal af både udendørs og indendørs aktiviter, og adgang til stort lækkert badeland.

Adresse: Burg, Südstrandpromenade, 23769 Fehmarn
http://www.ifa-fehmarn-hotel.de/

Olpenitz

Olpenitz er et nyopført ferieresort, beliggende ved Kappeln i Schleswig-Holstein i Nordtyskland. Området byder på super flot badestrand ved Østersøen.

Der er store planer for området, som skal blive til et af Nordeuropas største ferie- og sejlerresorts, med alt hvad der kan tænkes af aktiviteter, oplevelser og spisesteder.

Ved Olpenitz kan der lejes diverse ferieboliger og luksussommerhuse.
Luksussommerhuse i Olpenitz, Nordtyskland

Kort over feriecentrene i Tyskland

Billig efterårsferie på Rhodos i uge 42

Efterårsferien nærmer sig, og kulde og gråvejr sniger sig nærmere, og får os til at drømme os sydpå. Efterårsferien er et yndet tidspunkt at rejse til solen, og den græske…

Efterårsferien nærmer sig, og kulde og gråvejr sniger sig nærmere, og får os til at drømme os sydpå. Efterårsferien er et yndet tidspunkt at rejse til solen, og den græske ø Rhodos er et godt bud på et rejsemål. Se gode råd til en billig charterrejse i uge 42 til Rhodos.

Efterårsferien nærmer sig, og charterrejserne i uge 42 forsvinder hurtigt hos rejsebureauerne. Vil du sydpå i din efterårsferie, kan du overveje at tage til Rhodos i De Græske øhav. Rhodos byder i oktober stadig på glimrende og lunt vejr.

Bestil din efterårsferie til Rhodos tidligt

Vil du være sikker på at der er plads på turen til Rhodos, skal du nok bestille charterrejsen i god tid. Rejserne er populære, og Rhodos er et yndet turistmål for danskerne. Overvej derfor at bestille rejsen tidligt på året, så du er sikker på at der er plads til jer.

Start på rejsebureauernes hjemmeside. Her kan du hurtigt se hvilke rejser de tilbyder til Rhodos i uge 42.


Rhodos byder på sol og varme

Mens der ofte er køligt herhjemme i efterårsferien, så er der stadig sol og varme på Rhodos. Gennemsnitstemperaturen i oktober ligger midt i tyverne, og vandtemperaturen er typisk et par grader under. Rigeligt lækkert til en dejlig chartertur i uge 42.

Køb en afbudsrejse til Rhodos

Afbudsrejser er altid en god måde at spare penge på, og få en billigere rejse. Vil du gerne finde en billig rejse til Rhodos, kan du derfor overvej en afbudsrejse.

Det kan dog være en risikabel taktik, da du ikke kan være sikker på at der er ledige rejser til netop Rhodos. Endvidere kan du typisk heller ikke vælge og vrage mellem mange hoteller, men må tage hvad der byder sig. Det kan derfor være nødvendigt at være villig til at gå på kompromis, og måske vælge en af de andre græske øer, hvis der er afbudsrejser til disse.

Men ofte vil der dukke afbudsrejser op. Også til Rhodos. Så hold øje med rejsebureauernes hjemmesider. Her kommer der løbende afbudsrejser og last minute rejser til, og så gælder det bare om at være klar.


Hold ikke ferie i uge 42!

En anden måde at få en billig efterårsferie til Rhodos, er ved at holde ferie i en anden uge end netop uge 42. Uge 42 er altid dyrere end ugerne før og efter. Har du derfor mulighed for at holde ferie i uge 40, vil der ofte være penge at spare her. 

Det er mest oplagt for folk uden børn i skolealderen, da de ellers så skal tages ud af skolen. Men for di uden børn, eller med mindre børn, er det oplagt med en dejlig efterårstur til skønne Rhodos uden for hovedferien.

Billige rejser uge 42 til Kreta – rejs billigt i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig, og det er tid til at drømme sig hen til sydlige himmelstrøg, inden vinteren er over os. Kreta er et yndet rejsemål i efteråret, og byder på…

Efterårsferien nærmer sig, og det er tid til at drømme sig hen til sydlige himmelstrøg, inden vinteren er over os. Kreta er et yndet rejsemål i efteråret, og byder på lækkert vejr og lunt badevand. Se gode råd til en billig rejse i uge 42 til Kreta.

I uge 42 står den på efterårsferie i Danmark, og det er et populært tidspunkt til en ferie sydpå til den skønne græske ø Kreta. Det er den sidste rigtige ferie, inden den danske vinter truer, og Kreta kan lige give jer det sidste løft inden de mørkere dage.

Bestil efterårsferien til Kreta i god tid

Vil du gerne rejse til Kreta i uge 42, kan det være en fordel at bestille charterrejsen i god tid. Kreta-rejser er populære, og du risikerer at der bliver udsolgt, hvis du er sent ude. Sørg derfor for at overveje rejseplanerne og rejselysten i god tid, hvis du vil være sikker på at der er plads.

Tag et kig på rejsebureauernes hjemmesider, for at se hvad de har af ledige pladser til Kreta i uge 42. De er godt klar over at Grækenland, og i sær Kreta, er yderst populære i efterårsferien, og vil derfor typisk have en rækker rejser og efterårstilbud klar.


Kreta byder på lækkert efterårsvejr

Selvom vi skriver oktober måned, når efterårsferien skal holdes, så byder Kreta stadig på lunt og lækkert vejr. Temperaturen ligger gerne på den rigtigt gode side af 20 grader, og det samme med badevandet. Der er lidt færre solskinstimer end om sommeren, men kendetegnedene ved de sydeuropæiske øer, så er der meget få dage med nedbør, trods den fremskredne årstid.

Billig rejse i uge 42 med en afbudsrejse til Kreta

Vil du gerne finde en billig rejse til Kreta, kan du vælge at prøve at benytte dig af en afbudsrejse i uge 42.

En afbudsrejse er dog forbundet med visse risici, da du ikke selv har fuld valgfrihed over rejsemål, hoteller osv. Det vil altid være en chance at tage, da du kan risikere at du ikke kan finde en ledig ferie til Kreta hos rejsebureauerne.

Ofte vil der dog dukke afbudsrejser op, og har du is i maven, er der gode penge at spare på efterårscharterferien, og du kan opnå en billig ferie i uge 42.

Du kan altid se rejsebureauernes aktuelle afbudsrejser og last minute rejser på deres hjemmesider, eller ved at melde dig til deres nyhedsbreve.


Hold ikke ferie på Kreta i uge 42!

De lyder måske lidt pudsigt. Men har du mulighed for at holde din efterårsferie før eller efter uge 42, er der gode penge at spare. Uge 42 er typisk noget dyrere end de omkringliggende uger.

Det kan måske være svært for børnefamilier med skolebørn, men har du børn uden for skolealderen, er det oplagt at planlægge en efterårsferie til Kreta uden for hovedferien.

Forlystelsesparker i Nordtyskland – underholdning for hele familien

Leder du efter underholdning for hele familien, bør du overveje en tur til en af forlystelsesparkerne i Nordtyskland. Her finder du en guide til de bedste forlystelsesparker i det nordlige…

Leder du efter underholdning for hele familien, bør du overveje en tur til en af forlystelsesparkerne i Nordtyskland. Her finder du en guide til de bedste forlystelsesparker i det nordlige Tyskland.

Det nordlige Tyskland byder på en række gode forlystelsesparker og aktiviteter for børnefamilier. Fælles for dem er at de ligger inden for en overskuelig afstand fra Danmark, og er derfor oplagts som feriemål for danske børnefamilier.

Ferie med børn i Nordtyskland

De færreste børn elsker at køre langt i bil, og derfor kan Nordtyskland være et glimrende alternativ til at køre til det sydeuropæiske i sommerferien. Nordtyskland byder på mange aktiviteter for børn, og er derfor et oplagt mål for en ferie med børn.

Indenfor få timers kørsel fra den danske grænse, finder du flere af de store forlystelsesparker, som vil være et sikkert hit for ungerne. Overvej derfor en miniferie eller en forlænget weekend i Tyskland, hvor hele familien får en på opleveren, og masser af sjov og spas, som I kan huske på i årevis.

Overnatning i Nordtyskland

Planlægger du en ferie eller miniferie i Tyskland, finder du et væld af overnatningsmuligheder i det nordtyske. Der findes en række gode campingpladser, mange som befinder sig i nærheden af de store forlystelsesparker. Her kan man bo til fornuftige penge.

De store parker byder som regel også på overnatningsmuligheder i forbindelse med besøg i parkerne, hvor du kan blive indkvarteret under dit ophold. Kig evt. efter pakkeophold, hvor du får både entre til parken og ophold på parkens resort til en rabatterer pris.


Hansa-Park

Et par timers kørsel fra den danske grænse finder du Hansa-Park, som byder på mere end 125 attraktioner for alle aldre. Der findes 35 kørende attraktioner, med flere rutsjebaner i topklasse blandt attraktionerne i forlystelsesparken.

Hansa-Park er kæmpe stort, og du kan hurtigt bruge et par dage i parken, hvis du planlægger at I skal nå at prøve det hele.

Adresse: Am Fahrenkrog 1, D-23730 Sierksdorf
Hjemmeside: http://www.hansapark.de/

Heide Park

Lige syd for Hamburg finder du Nordtysklands største forlystelsespark Heide Park. Parken byder på masser af attraktioner og forlystelser for børn og voksne, og har du mod på vilde rutsjebaner, bliver du ikke skuffet over Hedie Park.

Den kæmpestore forlystelsespark tager tid at komme rundt i, og I bør sætte et par dage af til besøg i parken, så I kan nå det hele.

Adresse: Heide Park 1, 29614 Soltau
Hjemmeside: http://www.heide-park.de/


Tolk-Schau

Tæt på den Flensburg og den danske grænse finder du Tolk-Schau, som er en forlystelsespark for hele familien. Parken byder på attraktioner for børn i alle aldre.

Tag bl.a. en tur i Dinosaurernes dal, hvor du kan se mere end 100 dinosauere i fuld størrelse.

Adresse: Tolk-Schau 1, 24894 Tolk
Hjemmeside: http://www.tolk-schau.de/

 

Undgå jetlag – gode råd til at minimere jetlag på rejsen

Skal du ud og rejse langt og passere flere tidszoner, risikerer du at få jetlag. Jetlag skyldes din krops påvirkning på ændringen af døgnrytmen, hvorfor jetlag så oftest også vil…

Skal du ud og rejse langt og passere flere tidszoner, risikerer du at få jetlag. Jetlag skyldes din krops påvirkning på ændringen af døgnrytmen, hvorfor jetlag så oftest også vil være værst på lange rejser, hvor der krydses mange tidszoner.

Herunder kan du læse om hvordan jetlag føles, og hvordan du kan forsøge at minimere eller undgå jetlag på rejsen.

Jetlag suger energien ud af dig

De mest normale symptomer på jetlag efter en rejse er træthed og søvnproblemer. Døgnrytmen er ændret, og det kan føre til ekstrem træthed i løbet af dagen. Om natten kan du opleve problemer med at sove, eller opleve st du kun sover i meget kort tid.
Andre symptomer kan være maveproblemer, kvalme eller let svimmelhed. Netdoktor har en uddybende beskrivelse af symptomerne.

Rejser østpå giver mest jetlag

Der vil oftest være størst risiko for at opleve jetlag ved rejser mod øst. Rejser du mod vest, forlænger du døgnet, hvilket kroppen normalt vil have nemmere ved. Det er samme effekt som du får ved at være længe op til en fest.

Rejser mod øst betyder tab af tid, og din sengetid vil typisk komme tidligere, og gøre det svært at falde i søvn.


Forbered din rejse

Inden du skal på flyet skal du sørge for at være udhvilet. Få en god nats søvn inden turen går mod fjerne destinationer. Undgå stress inden turen. Sørg for a have planlagt din rejse, hav papirer, bagage mv. klar i god tid, så du ikke skal stresse rundt kort før afrejse.

Drik godt med væske og undgå alkohol

Et af de vigtigste våben mod jetlag er væske. Du skal sørge for at drikke masser af væske, og undgå at drikke alkohol. Væskebalancen er vigtig for at din krop kan vænne sig til den nye døgnrytme. Alkohol vil nedsætte din krops evne til at tilvænne sig, og vil kunne gøre det svære at komme over jetlag.

Få motion på flyet

Det er hårdt for kroppen at sidde ned i lang tid, og det er vigtigt at du får bevæget dig lidt, mens du flyver. Sørg derfor for at komme op af stolen og gå lidt rundt ind i mellem. Nogen fly har eks. en ribbe hængende, som man kan motionere lidt på.

Undgå lys, når det er sovetid

Når det er sovetid er det vigtigt at undgå lys. Brug derfor en sovebrille, som lukker lyset ude. Det giver mere ro, og gør det nemmere at få slappet af og hvile ud. Medbring også gerne en god pude, så du får nemmere ved at sove.

Undgå sovepiller

Selv om det kan være fristende at tage sovepiller for a kunne sove ordentligt på flyet, bør du lade være med dette. Sovepiller kan få dig i en dybere søvn, men du undgår derved også motion og lys på flyet. Det kan være direkte farligt, da lange perioder i et flysæde, uden bevægelse, øger risiko for blodpropper.


Overhold de lokale tider på rejsedestinationen

Sørg for at overholde de lokale tider når du er ankommet. I kampen mod jet lag er det vigtigt at du hurtigst muligt vænner dig til de lokale forhold. Spis derfor på de tigtige tidspunkter, og sørg for at sove og hville når det er sovetid.

Prøv så vidt muligt at undgå fristelsen for at sove i løbet af dagen. Hold ud til de rigtige sovetider, så bliver det nemmere at undgå jetlaggen.

Jetlag beregner

På British Airways hjemmeside kan du finde en jetlag beregner, som kan hjælpe dig med at udregne de tidspunkter hvor du skal have lys eller mørke. Beregneren er lavet af søvneksperter, og skulle gøre det nemmere at undgå jetlag. Beregn jetlag.

Limassol, Cypern – oplev det smukke sydlige Cypern

Limassol er den næststørste by på Cypern, og byder på både solskin og strande, historie og kultur, samt muligheder for shopping og forlystelser. Cypern er et oplagt rejsemål for alle…

Limassol er den næststørste by på Cypern, og byder på både solskin og strande, historie og kultur, samt muligheder for shopping og forlystelser.

Cypern er et oplagt rejsemål for alle der ønsker en blanding af sol, strand, historie, kultur op afslapning. I Limassol, den næstestørste by på Cypern, finder du alt dette.

Limassol er beliggende på Cyperns sydkyst, på den græske del af Cypern., og huser mere end 100.000 indbyggere. Temperaturen her befinder sig i den rigtig gode ende, og med mere end 300 solskinsdage om året, er der næste altid sol i Limassol. Limassol er derfor oplagt til solskinsferie for dig der vil ligge på stranden, eller ved en pool ved hotellet.

Ved stranden finder du rig mulighed for at dyrke alskens vandsport.

Shopping og forlystelser i Limassol

Byen byder på rig lejlighed for shopping, og du finder både større modebutikker og masser af mindre butikker, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Du kan tage en tur i den gamle bydel, hvor du bla. finder markeder og små butikker.

Natteliv er der også masser af i Limassol, og på Makarios Avenue finder du et pulserende natteliv, med barer og restauranter.

Limassol byder i september på den årlige vinfestival, og der afholdes også både en maskeradefestival og en dramafestival, som er et besøg værd.

I og omkring Limassol findes der flere forlystelsesparker, hvor du kan få børnene motioneret.

Følg i Richard Løvehjertes fodspor

Limassol byder på masser af historie, og du kan besøge slottet midt i byen, hvor kong Richard Løvehjerte af England, giftede sig med Berengaria af Navarra. Slottet er i dag indrettet som museum.

Limassol var en en vigtig by i middelalderen, og Richard Løvehjerte kom forbi under sine berømte korstog.

Lidt uden for Limassol finder du Kolossi slottet. Slottet er et flot kig ind i fortiden, og du må endelig ikke gå glip af den imponerende udsigt fra toppen af slottet.

Vest for Limassol finder du Kourion udgravningerne, hvor du bl.a. kan se et stort amfiteater. Sætter du dig på tilskuerpladserne får du det flotte middelhav som en imponerede baggrund til teatret. Udgravningerne viser også en række imponerende mosaikgulve, som du finder i det smukke Eustolios hus.

Kolossi slottet ved Limassol på Cypern Amfiteatret ved Kourion nær Limassol, Cypern

Alt det gode fra det græske køkken

Cypern og Limassol er kendetegnet ved at du finder alt det gode fra det græske køkken her. Limassol byder på mange hyggelige restauranter og tavernaer, hvor du kan spise lækker græsk/cypriotisk mad. Præcis som man kender det fra de græske ferieøer.

Vejret i Limassol, Cypern

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Højeste temperatur 18 18 20 23 27 31 33 33 31 29 23 19
Laveste temperatur 9 9 10 13 17 20 22 23 21 18 13 10

Kort over Limassol


Vis stort kort

Charterrejse Cypern – tag en tidlig efterårsferie på Cypern

Cypern er et dejligt rejsemål for charterrejsen, noget som da også er ved at gå op for os danskere, Cypern byder på masser af varme, og tilbyder alt det som…

Cypern er et dejligt rejsemål for charterrejsen, noget som da også er ved at gå op for os danskere, Cypern byder på masser af varme, og tilbyder alt det som vi kender fra de populære græske øer.

Cypern ligger godt placeret i forhold til sol og varme, og byder på over 300 solskinsdage om året. Øen befinder sig i det østlige middelhav, syd for Tyrkiet og næsten helt ovre ved Libanon. Placeringen giver masser af varme, noget vi danskere jo elsker.

Tidlig efterårsferie på Cypern

Det dejlige klima rækker lang hen i efteråret, og gør Cypern til det perfekte rejsemål for en charterrejse i efterårsferien, eller som tidlig efterårsferie i september. Der er garanti for solskin det meste af efteråret på Cypern.

Charterrejse til Cypern i september

I september ligger gennemsnitstemperaturen på Cypern på 30-31 grader, mens middelhavet byder på vand der er 25 grader varmt. Vil du derfor gerne undgå den dyrere periode lige omkring efterårsferie i uge 42, kan du overveje Cypern i september.

Charterferie til Cypern i oktober

I oktober måned er det stadig varmt på Cypern. Temperaturen ligger stadig på behagelige 27-28 grader i gennemsnit, og badevandet i middelhavet ligger stadig omkring de 25. De temperaturer passer perfekt til en dansk efterårsferie sydpå, og Cypern er da også et yndet rejsemål for en charter i efterårsferien.

All inclusive Cypern

Som de fleste populære rejsemål, kan du også til Cypern købe en All inclusive charterrejse. Det gør det nemt for specielt børnefamilier, at de ikke skal tænke på at lede efter spisesteder flere gange dagligt.

Hvor på Cypern skal du bo?

Cypern byder på en lang række gode destinationer til din charterferie. Agia Napa, som byder på nogle af Cyperns bedste og mest børnevenlige strande. Fig Tree Bay er også et lækkert familieområde, med lækre børnevenlige strande. I Limassol får du lidt af hvert. Strande, byliv, historie og seværdighederne helt tæt på. Larnaca er ligesom Limassol en god kombination af både strand og by. Du finder god mulighed for shopping her.

Cypern fakta

Valuta: Euro
Tidsforskel: Dansk tid + 1 time
Sprog: Cyprioterne taler græsk i syd og tyrkisk i nord.
Indbyggertal: Der bor ca. 1 mio. indbyggere på Cypern.
Størrelse: 9,251 km2 (Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet)
Hovedstad: Nicosia
Befolkning: Befolkningen på Cypern udgøres af 77% græsk cyprioter og 18% tyrkisk cyprioter og 5% andre.
 


Vis stort kort

Flyskræk – sådan kan du få bugt med flyskrækken

Mange mennesker døjer med flyskræk og angst for at flyve. Det kan være en personlig kamp at gå om bord på et fly, og for mange vil flyskrækken få dem…

Mange mennesker døjer med flyskræk og angst for at flyve. Det kan være en personlig kamp at gå om bord på et fly, og for mange vil flyskrækken få dem til at undgå charter-ferier og rejser uden for en vis distance. Herunder kan du finde nogle gode råd til at undgå flyskræk.

Mange mennesker døjer med flyskræk, og vil hellere sætte sig i bilen og køre på ferie, end at tage flyet til rejsedestinationen. Angsten for at flyve kan være svær at få bugt med, men der er flere ting du kan prøve, hvis du vil af med din flyskræk.

Nem og behagelig rejseform

Folk med flyskræk vil ofte finde grunde til ikke at skulle flyve. Men jeg synes det er vigtigt at overveje, at det at kunne flyve, giver masser af muligheder og komfort. For det første er det nemt og behageligt at flyve. Du kan sidde stille og læse, sove, snakke eller hvad du nu har lyst til, og lade piloten om at føre dig frem til destinationen.

Du kommer desuden meget hurtigere frem til rejsedestinationen, og det er ikke dyrt at flyve. Flyrejser åbner desuden op for at du kan nå de fleste destinationer, som kan være svært tilgængelige med biler, toge og skibe. Du åbner op for at kunne tage rundt i hele verden. Nemt, effektivt og sikkert!

Det er sikkert at flyve

Det er en myte at det er farligt at flyve. Rent statistisk er det ca. 25 gange mere sikkert at flyve, end at køre i bil. Der er mange mange tusinde flyture hver eneste dag, hele verden rundt, og alligevel er det kun meget få gange det går galt. Flyvemaskinerne bliver tjekket grundigt både før og efter take-off, og vedligeholdes effektivt.

Angst for at starte med flyet

Risikoen for at noget går galt er størst ved start og landing, og det er da også de to ting som folk med flyskræk er mest bange for. Ved starten kan man rigtigt sidde og tænke over de ting der kan gå galt, og det kan være grænseoverskridende, at der nu ikke er nogen vej tilbage.

Det er derfor vigtigt at bevare roen, tage nogle dybe indåndinger og forsøge at slappe så meget af som muligt. Tyggegummi kan være en god ting, da det både fjerner fokus en smule, samt kan fjerne eventuelle propper i ørerne, når flyet stiger op i luften.

Snak turen igennem med dine medrejsende, og prøv at se det fra den spændende side. Det er imponerende at en så stor maskine kan komme på vingerne, og jeg selv synes at starten er klart det fedeste ved at flyve, da man så virkeligt kan mærke hvor mange kræfter der ligger gemt i en flyvemaskine.

Flyveangst for at lande

Når flyet skal lande igen, kan også for mange være ubehageligt at tænke over. Men piloterne er heldigvis dygtige og veltrænede i disciplinen, og kan lande fly i næsten alle slags vejrforhold. Det være sig kraftig blæst, regn, torden og sne. Jeg har selv prøvet alle 4 dele, og selv om det kan se voldsomt ud, når man kigger ud af vinduerne, får de altid flyet sat pænt ned.

Et godt råd er altid at have piloternes træning i baghovedet. De er om nogen eksperterne på området, og de mange træningstimer, bør kunne give ro i sjælen.

Skulle flyet bumpe lidt når hjulene sættes på jorden, så frygt ikke. Det er helt normalt. Langt de fleste gange mærker man næsten ikke touch down, men det kan sket at landingen bliver lidt hårdere pga. vejrforholdene. Når flyet er nede kommer selve opbremsningen, som kan føles voldsom. Igen er det ikke noget at blive oprørt over. Det er normalt når et tonstung fly skal bremse helt op, på kort afstand.

10 gode råd til at bekæmpe din flyskræk

  1. Forbered dig hjemmefra. Tænk turen igennem og snak om rejsen med familien.
  2. Tag i lufthavnen i god tid, så du undgår stress. Stress er angstfremkaldende og kan gøre at du mister kontrollen og overblikket over situationen.
  3. Undgå alkohol. Selvom alkohol kan føles afslappende, kan det også dehydrere og dermed fremme angsten.
  4. Snak med personalet i flyet. Du er ikke den første med flyskræk, og stewardesserne er trænede til at hjælpe og støtte passagerer der er nervøse for at flyve.
  5. Ukendte lyde er en naturlig del af en flyvetur. Motorer, flaps, landingshjul mv. vil altid give nogle lyde fra sig. De skal være der, og er helt normalt.
  6. Træk vejret dybt og være så afslappet som muligt. Lyt evt. til noget godt musik eller læs en god bog, da det kan være afslappende.
  7. Tag en teknisk indgangsvinkel på flyveturen. Det er fascinerende at følge hele processen. Hvordan motorerne lyder, hvordan vingernes flaps åbner og lukker sig, når flyet skal eks. lande.
  8. Tag noget bekvemt tøj på, så du har det behageligt på turen.
  9. Medbring en flaske vand fra lufthavnen. Det kan være beroligende, hvis du bliver tør i munden, eller får det varmt af hele situationen.
  10. Tænk over at personalet og piloterne er ekstremt dygtige. De har prøvet det mange gange før, og er i stand til at håndtere alle situationer. Tænk over at det er helt rutine for piloterne. Det er ikke anderledes for dem at skulle flyve, end en taxachauffør der skal ud og køre.


Flyskræk behandling

Er din flyskræk rigtigt slem, kan det være at du skal overveje professionel flyskræk behandling. Der findes flere måder at behandle din angst for at flyve, og de kan være effektive.

Flyskræk kursus

Der udbydes kurser specielt beregnet til folk der er bange for at flyve. Her vil du få nogle enkle og effektive redskaber, der kan hjælpe dig med at overvinde flyskrækken, så det er dig, der styrer din flyskræk og ikke omvendt. Se eks. flytryg.dk som udbyder kurser for folk med flyskræk.

Hypnose mod flyskræk

Rundt om i landet finder du også hypnotisører og terapeuter som tilbyder hypnose som hjælp mod flyskræk. Under hypnosen arbejdes der med underbevidstheden, så du bliver mere tryg ved at skulle flyve. Se eks. hypnotia.dk.

Rejsebureauer på Facebook – find din næste rejsearrangør på Facebook

Brug Facebook til at finde din næste rejsearrangør. Facebook er et vigtigt sted at markedsføre sig for rejsebureauerne, og du kan få gode tilbud og læse om andres erfaringer. Ifølge…

Brug Facebook til at finde din næste rejsearrangør. Facebook er et vigtigt sted at markedsføre sig for rejsebureauerne, og du kan få gode tilbud og læse om andres erfaringer.

Ifølge Facebook selv, findes der mere end 2,5 million danske Facebook-profiler. Det er et ekstremt vigtigt sted at markedsføre sig for de danske virksomheder, også for rejsebureauer og rejsearrangører.

Herunder finder du en række rejsebureauer, som er oprettet på Facebook. Nogle af dem gør meget ud af det, andre er der nok bare, fordi man skal være der.

Tjek rejsearrangørerne ud på Facebook

Mund-til-mund metoden hersker på Facebook, og Facebook vrimler med kommentarer og tilkendegivelser om dit og dat. Også rejseoplevelser.

Du kan derfor med fordel tage et smut forbi rejsebureauets Facebook side, inden du bestiller rejsen, og se hvad folk skriver om det.

Rejsebureauer på Facebook

Nedenstående er de rejsebureauer jeg umiddelbart har fundet, og har en vis størrelse. Listen er sorteret efter flest Facebook likes d. 2/11-2011. Om det er et gangbart kvalitetsstempel, skal jeg være usagt. Det kan påvirkes kraftigt af kampagner og konkurrencer.

Star Tour
Facebook side: www.facebook.com/startourdk
Facebook likes: 119.444

Apollo Rejser
Facebook side: www.facebook.com/ApolloDanmark
Facebook likes: 71.180

Bravo Tours
Facebook side: www.facebook.com/Afbudsrejser
Facebook likes: 66.212
Facebook side: www.facebook.com/BravoTours
Facebook likes: 8.422

Spies Rejser
Facebook side: www.facebook.com/spiesrejser
Facebook likes: 44.448

Primo Tours
Facebook side: www.facebook.com/Primotours
Facebook likes: 15.040

DSB Rejsebureau
Facebook side: www.facebook.com/dsbrejsebureau
Facebook likes: 13.784

Falk Lauritsen
Facebook side: www.facebook.com/FalkLauritsen
Facebook likes: 6.132

Team Benns skirejser
Facebook side: www.facebook.com/TeamBennsSkirejser
Facebook likes: 5.707

FDM Travel
Facebook side: www.facebook.com/fdmtravel
Facebook likes: 4.730

Højmark Rejser
Facebook side: www.facebook.com/hojmarkski
Facebook likes: 4.521

Jysk Rejsebureau
Facebook side: www.facebook.com/pages/Jysk-Rejsebureau/100617309985380
Facebook likes: 3.984

Atlantis Rejser
Facebook side: www.facebook.com/pages/Atlantis-Rejser/286588771826
Facebook likes: 2.421

Travelmarket
Facebook side: www.facebook.com/Travelmarket
Facebook likes: 1.982

Profil Rejser
Facebook side: www.facebook.com/pages/Profil-Rejser/285585495552
Facebook likes: 1.616

Nyhavn Rejser
Facebook side: www.facebook.com/NyhavnRejser
Facebook likes: 619

Mangaard Travel
Facebook side: www.facebook.com/mangaardtravel
Facebook likes: 388

Virgin Book by Weather – book din charterferie efter vejrudsigten

Tænk hvis du kunne booke din charterferie, og være garanteret det vejr som du ønsker dig? Virgin Book by Weather kan være fremtidens rejsevalg. Hvis du nogensinde har prøvet at…

Tænk hvis du kunne booke din charterferie, og være garanteret det vejr som du ønsker dig? Virgin Book by Weather kan være fremtidens rejsevalg.

Hvis du nogensinde har prøvet at få en ferie ødelagt af dårligt vejr, ved du hvor meget man ærgrer sig. Hvis bare man nu kunne bestille sin charterferie, hvor man var garanteret sol. Eller bestille sin skiferie, og være sikker på at der netop er faldet sne.

I den perfekte verden ville man kunne være sikker på at få lige det vejr man ønsker i sin ferie.

Et par studerende på Miami Ad School er kommet med et sjovt bud på, hvordan man booker en rejse i fremtiden.

Virgin Book by Weather af Otilia DobreaVimeo.

Billige rejser uge 42 – rejs billigt sydpå i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig med hastige skidt, og traditionelt set er uge 42 et yndet tidspunkt at tage på ferie, og rejse ned til varmere himmelstrøg. Se gode råd til en…

Efterårsferien nærmer sig med hastige skidt, og traditionelt set er uge 42 et yndet tidspunkt at tage på ferie, og rejse ned til varmere himmelstrøg. Se gode råd til en billig rejse i uge 42.

Efterårsferien i Danmark, der normalt falder i uge 42, er et populært tidspunkt at tage på charterferie sydpå. Man kan lige nå at komme af sted, og lade ens batterier op med lidt sol, inden den danske vinter for alvor melder sin ankomst.

Bestil efterårsferien i god tid

Vil du gerne rejse sydpå i uge 42, skal du helst være ude i rimelig god tid. Rejserne er populære, så hvis du venter risikerer du at der ikke er flere ledige rejser hos rejsebureauerne. Du kan derfor med fordel sondere terrænet i god tid, så du er sikker på at kunne finde pladser.

Kig ind på de forskellige rejsebureauers hjemmesider, for at finde se de ledige pladser i uge 42. Rejsebureauerne er også klar over at det er en populær uge at holde ferie i, og har derfor typisk en sektion på hjemmesiden, hvor du kan se de specifikke efterårstilbud.


Billigere efterårsferie på mindre populære rejsemål

Der findes rigtigt mange gode rejsemål med sol i uge 42. Hvis du vil opnå en billigere efterårsferie, kan du dog med fordel prøve at vælge nogle af de mindre populære turistmål. Kreta, Rhodos og lignende vil normalt trække masser af besøgende, og dermed være dyrere. Her kan du overveje nogle af de mindre græske øer, bare for at tage et eksempel.

Det kunne også være at der var muligheder i de øvrige områder i middelhavsområdet. Det kunne være Cypern, Malta og det sydlige Tyrkiet.

Billig rejse i uge 42 med en afbudsrejse

Som altid vil der kunne spares mange penge på ferien, hvis du vælger at benytte dig af en afbudsrejse i uge 42.

Afbudsrejser er dog altid forbundet med en vis usikkerhed. Du kan ikke selv vælge og vrage mellem alle rejsemål, men må tage hvad der lige byder sig til. Du kan desuden heller ikke være sikker på at kunne finde en ferie, så du skal gøre dig dette klart inden du vælger denne form for ferie.

Men kan du leve med denne usikkerhed, er der altid gode penge at spare, og du kan opnå en billig ferie i uge 42.

Se afbudsrejser og sidste-øjebliks-rejser på rejsebureauernes hjemmesider.


Hold ikke ferie i uge 42!

En anden måde at opnå en billigere efterårsferie, er ved ikke at holde ferie i uge 42. Har du mulighed for at skubbe ferien frem eller tilbage, kan du spare lidt penge i forhold til uge 42, som normalt er den dyreste uge at holde ferie i, i løbet af efteråret.

Det er specielt velegnet til familier med mindre børn, der endnu ikke har nået skolealderen, eller par der ikke har børn.

Ferie med All Inclusive på hotel Viva Alcúdia Sun Village på Mallorca med Apollo

Anmeldelse af ferie til Mallorca, på Viva Alcúdia Sun Village – 3,5 stjernet familiehotel – i Alcúdia ved Playa de Muro stranden på Mallorcas østkyst. Netop tilbagevendt fra en uges…

Anmeldelse af ferie til Mallorca, på Viva Alcúdia Sun Village – 3,5 stjernet familiehotel – i Alcúdia ved Playa de Muro stranden på Mallorcas østkyst.

Netop tilbagevendt fra en uges dejlig ferie på Mallorca, synes jeg at jeg vil dele oplevelsen med dig, og komme med en lille anmeldelse af charter-ferien.

Charter-ferie til Alcúdia med Apollo Rejser

Beslutningen var taget. Vi ville sydpå. Efter en meget kedelig dansk sommer, trængte vi til at få en god gang sol. Vi ville gerne til Mallorca, og sonderede derfor terrænet for muligheder. Valget faldt på Alcúdia, da området er meget børnevenligt. Det var nemlig første gang vi skulle have vores knapt 3 årige datter med udenlands.

Alcúdia er et populært sted for danskerne, og det viste sig også hurtigt at de fleste danske rejsebureauer tilbød rejser til Alcúdia. Valget faldt på Apollo Rejser.

All Inclusive Familiehotel i Alcúdia

Apollo tilbød en charter-ferie med ophold på hotel Viva Alcúdia Sun Village. Dels fordi det var et familiehotel med stor fokus på mindre børn, men også fordi at det var muligt at bestille All Inclusive. På vores datters første charter-ferie ville vi ikke tænke på at skulle finde mad, men bare nøjes med at holde ferie og hygge os. Apollo gav det bedste bud på dette indenfor vores prisramme.

Online bestilling af charter-ferien

Charter-ferien blev bestilt på Apollo Rejsers hjemmeside. Det gik nemt og hurtigt, og deres online bestilling fungerede upåklageligt. Internet billetterne blev sendt på e-mail få dage efter bestillingen.


Fly fra Billund til Palma de Mallorca

Afrejsen fungerede upåklageligt. Online check-in var ikke muligt på bll.dk og sas.dk, men til gengæld tog det 2 minutter i en Self-service automat i Billund Lufthavn. Vi fik en klapvogn med uden at høre mere til at vi checkede 4 stykker bagage ind.

Ankommet til Palma lufthavn, stod der en guide klar ved bagage-udleveringen, til at fortælle hvor vores charter-bus til hotellet i Alcúdia holdt. I bussen fik vi en kort introduktion fra Apollo, og udleveret lidt materiale om ture og kontaktmuligheder. Herefter blev vi kørt til hotellet.

Første indtryk af Viva Alcúdia Sun Village

Vi ankom til hotellet godt 23.30 og fik trods de mange gæster, checket hurtigt ind på hotellet. Fandt vores værelse og begav os ned til restauranten, hvor de i anledning af vores sene ankomst, havde arrangeret en let natmad. Det fungerede fint med brød, diverse pålæg, frugt, melon osv.

Vores lejlighed var fin og komfortabel. Et soveværelse med to senge som dobbeltseng, et lille badeværelse og et opholdsrum med stue (med 2 sofasenge) og et lille køkken. Fint, dog uden at være prangende. Men ganske fint for os 3.

Hotel-området bar præg af at det (selvfølgelig) var meget turistpræget. Stor restaurant, en scene foran restauranten med masser af borde opstillet, og ikke mindst 3 swimmingpools. En større pool med en dybde på ca. 1,30 meters dybde, en børnepool på ca. 40 centimeters dybde, og endnu en børnepool på vel en 60 centimeters dybde. Den store børnepool var udstyret med stort piratskib, med masser af vandrutsjebaner. Ganske fornuftigt, for vores lille familie.

Heldigvis var der ikke stuvende fuldt, og vores placering af ferien i september, gjorde da også at vi håbede at det var til at komme til i pool-området. Ingen problemer her. Masser af ledige solsenge, og masser af plads i de 3 pools.

Viva Alcúdia Sun Village scene til underholdning Viva Alcúdia Sun Village pool

All Inclusive på Viva Alcúdia Sun Village

Vi havde bestil All Inlcusive på ferien til Alcúdia, og det indebar at vi ved checkin fik monteret et lille stofarmbånd, så personalet kunne se at vi var All Inclusive kunder.

Herefter var der fri adgang til stort set alt. Morgenbuffet, frokostbuffet og aftenbuffet. Herudover var der kage hen på eftermiddagen, og selvfølgelig fri adgang til drikkevarer, is, frugt og sandwich hele dagen. Maden var ok, men af svingende kvalitet. Noget var super godt, andet var mere på det jævne. Fælles for de 3 buffeter var dog at der var et pænt udvalg af mad. Salat og frugt, brød, flere slags kød, gerne grillet til frokost, og masser af mad til børn, som er til det mere traditionelle, som pomfritter, pizza osv.

Der var en række fælles ting, mens kødet og hovedretterne gerne skiftede fra dag til dag. Til aftenbuffeten var der flere dage også forskellige temaer. Japansk en aften og spansk en anden.

Generelt set et ok udvalg, uden for alvor at være prangende. Specielt savnede vi lidt mere spansk mad, da det jo nu var Spanien vi var i!

Apollos guider i Palma de Mallorca og Alcúdia

Som nævnt blev vi modtaget i lufthavnen af Apollos guider, men ellers så vi faktisk ikke meget til dem. Dagen efter ankomst var der informationsmøde, hvor vi kunne få lidt at vide om ture osv. Det viste sig at være 2 unge piger, en svensk og en dansk, som snakkede ”skandinavisk”, som de så fint udtrykte det. De havde meget lidt at byde på. Lidt kort generelt info, og derefter snakkede de mest om deres yndlingsrestauranter i Alcúdia, som i vores øjne mest mindede om noget de fik sponsorkroner for.

Det var lidt en flad oplevelse, og vi gik godt halvvejs i mødet. Dog fik vi med at der var en mappe med information i receptionen, og at de var til stede på hotellet 1 time om dagen, nogle gange i løbet af ugen.

Til gengæld fik jeg en sms fra Apollo i løbet af den første eftermiddag. De ønskede os en god ferie, og skrev at vi altid bare kunne skrive eller ringe. Mest for at teste, skrev jeg et hurtigt spørgsmål, og fik hurtigt et svar tilbage. Super service.


Underholdning på Viva Alcúdia Sun Village

Underholdningen var der nok af. Helt fra om formiddagen var Vivas entertainer i gang med både børn, unge og voksne. Aktiviteterne varierede fra dag til dag, dog uden den store tilslutning. Man kunne godt se at det nok ikke var højsæson længere, og de så lidt ensomme ud, som de gik rundt og ville have os til at spille fodbold, volleyball, bueskydning osv.

Vandaerobic var til gengæld voldsomt populært, og poolen blev fyldt op af voksne i alle aldre.

Aftenunderholdningen trak masser af publikum. De fleste aftener startede programmet kl. 20, med mini-disco, hvor de mindre børn kunne danse en times tid, sammen med et par entertainere og den lokale Viva-maskot Bufo! Den gjorde sig nu mest bemærket ved ikke at være tilstede mere end få minutter, i løbet af det timelange disco. Til gengæld gjorde de to andre entertainere det godt, og ungerne elskede det. Vores datter på 3 år var helt klar, selvom det foregik på tysk/engelsk/svensk.

Kl. 21 gik det over til aftenunderholdning, som typisk bestod af sang og dans, med et overordnet tema. I løbet af vores uge på Viva Alcúdia Sun Village, var der bl.a. ABBA, Grease, Michael Jackson og en Musical-aften. Det var super populært med god stemning.

Apollo Rejsers service

Generelt set synes jeg at Apollo har ydet udmærket service. Udover sms’en havde vi ikke kontakt til dem på rejsen, og havde i øvrigt heller ikke behovet. Da vi skulle hjem, stod der en Apollo guide klar i lufthavnen, til at guide os hen til den rigtige skranke. Fint.

Vel ankommet hjem igen, modtager jeg efterfølgende et spørgeskema på mail, hvor de gerne vil have feedback på opholdet. Forventeligt, men også ganske udmærket. Da de jo signalerer interesse i min rejse. Der kommer formentligt også en mail senere, når de skal til at sælge rejser til den nye sæson. Mon dog ikke. ;o)

Viva Alcúdia Sun Village

Circuito del Lago 60
07408 Las Gaviotas
Playa del Muro
Mallorca, España
www.hotelsviva.com


Vis stort kort

Konklusion på charter-ferien

Alt i alt har det været en super ferie. Godt sted med gode forhold. Dejligt område og meget børnevenligt. Man kunne have ønsket sig lidt mere spansk inspireret mad, og lidt mindre tyskpræget underholdning.

Hotellet stod til 3,5 stjerne hos Apollo, og det er også nogenlunde sådan jeg vil vurdere det. Men som helhed, med strand, område osv, vil jeg give vores All Inclusive ophold i Alcúdia 4/5 stjerner.

12 gode råd til flyrejser med mindre børn

Skal I ud og rejse på charter-ferie med mindre børn, skal det helst være en god oplevelse for alle parter. Du kan derfor med fordel forberede flyrejsen lidt hjemmefra, så…

Skal I ud og rejse på charter-ferie med mindre børn, skal det helst være en god oplevelse for alle parter. Du kan derfor med fordel forberede flyrejsen lidt hjemmefra, så det hele får en god start. Herunder kan du se en række gode råd til flyrejser med mindre børn.

Der er flere ting at tage med i overvejelserne, når du skal på flyrejse med mindre børn. For det første er der en række praktiske ting, som skal være på plads. Men derudover er der også en række ting du kan forberede, for at gøre turen nemmere og give børnene en god oplevelse, og være forudseende overfor de problemstillinger, som kan opstå undervejs på flyrejsen.

Heldigvis vil mindre børn normalt være dybt fascineret af fly, så bare det at kigge på flyene i lufthavnen, og senere endda også gå om bord i et, være en god start på flyrejsen.

1. Mindre børn skal have eget pas

Husk på at både mindre børn og små babyer skal have eget pas med på flyrejsen. Sørg derfor for at få lavet pas til børnene i god tid inden I skal ud og flyve. Passet kan du bestille i din kommunes borgerservice.

2. Bagage på flyrejsen

Sørg for at pakke jeres bagage i god tid, så I undgår for meget stress før afrejsen.

Hvor meget bagage i må have med, afhænger af det enkelte flyselskab. Der er en vægtgrænse for både bagage og håndbagage. Vær opmærksom på at disse grænser typisk ikke gælder for børn under 2 år, hvis bagage derfor skal pakkes i jeres bagage, hvis ikke I vil betale ekstra.
Læs nærmere om dette på det enkelte flyselskabs hjemmeside.

3. Pak en god praktisk pusletaske

Til både babyer og mindre børn, kan du med fordel pakke en praktisk taske eller pusletaske. Medbring bleer, skiftetøj, ekstra poser, papirservietter osv, så du kan modstå forskellige scenarier.


4. Drikkevarer og mad på flyrejsen

Sørg for at give børnene rigeligt væske, da den tørre luft ombord på flyet, kan genere især børn. Drik derfor både inden flyrejsen, og ombord på flyet. Vær opmærksom på reglen med at man ikke må have mere end 100 ml væske i samme beholder.

Medbring lidt snacks og mad, som børnene kan få hvis de bliver sultne. Det er ikke sikkert at flymaden er lige deres kop te, så I kan med fordel medbringe lidt selv. Det kunne være lidt frugt, kiks, en rugbrødsmad eller en lille sandwich. Undgå søde sager, da det kan give unødig energi på flyveturen.

5. Hvornår på dagen skal I flyve?

Skal det lille barn sove, vil det ofte være en fordel at vælge en afgang, som passer med barnets sovetider. En aftenafgang vil normalt være at foretrække frem for en tidlig morgenafgang.

6. Klapvogn eller barnevogn på flyrejsen

Skal du have klapvogn eller barnevogn med på flyet, vil du ofte kunne få dette gratis med flyet, hvis barnet er under 2 år gammelt. Du kan enten selv pakke klapvognen ind eller leje en praktisk pose til formålet i lufthavnen.

Du kan evt. checke i forvejen om det er muligt at tage klapvognen med helt ud til flyet. Det kan være en fordel hvis det er en baby eller mindre barn der har behov for at sove. Der er ofte en del ventetid i en lufthavn, så det kan være en fordel at have klapvognen eller barnevognen ved hånden så længe som muligt. Men check med dit flyselskab inden du tager afsted.

De fleste flyselskaber tager gratis paraplyklapvogne med, da disse kan komme med ind i kabinen som en slags ekstra håndbagage.

7. Flyrejsen kan blive lang uden eget sæde

For mindre børn, typisk børn under 2 år, gælder det at de normalt ikke får deres eget sæde på flyet, men skal sidde på skødet hos mor eller far. Det er ikke sikkert at det er et problem, men det er rart lige at være opmærksom på dette. Skal de små børn have eget sæde på flyet, skal du typisk betale ekstra for dette.


8. Check in i god tid, så I er sikre på at sidde sammen

De fleste flyselskaber er rigtigt gode til at tage højde for at børnefamilier kan sidde sammen. Men check eventuelt lige med jeres flyselskab inden flyrejsen. Det kan ødelægge meget, hvis ikke de mindre børn kan sidde ved siden af både mor og far.

Du kan ofte også få lov til at gå først om bord på flyet, hvis du har mindre børn eller en baby med. Dermed undgår I meget af det postyr der kan være, når mange mennesker myldrer om bord på flyet samtidigt.

9. Tag underholdning med på flyrejsen

Det er en god ide at tage forskellige former for underholdning med på flyrejsen. Børn bliver jo let utålmodige, så jo flere ting du kan underholde med, jo bedre. Overvej derfor at tage yndlingsbamsen, et par bøger med på flyet, et opgavehæfte, lidt legetøj, nogle tegnesager og en blok papir. Har du en bærbar dvd-afspiller, kan denne også være effektiv, da de mindre børn så kan fordybe sig i en tegnefilm

Jeg selv tager min ipad med på flyrejser. Denne er en dejlig kombination af det hele. Den kan vise film, fortælle historier eller fungere som tegneprogram. Men ikke mindst kan man spille små computerspil på den, og det er rigtigt effektivt til børn i 2-3-4 års alderen. Der er næsten ingen begrænsning for hvor meget underholdning der kan være på en ipad.

Jeg gør typisk også det at jeg finder et par nye spil eller apps, som min datter ikke har set før, og installerer dem kort før vi tager afsted. Så er der noget helt nyt underholdning på flyrejsen.

Ofte vil der kunne tilstøde diverse forsinkelser eller ventetid, når man skal flyve, så her er underholdning også vigtig.

10. Trykken for ørerne på flyrejsen

Alle der har prøvet at flyve, har prøvet at få trykken i ørerne, når flyet stiger op og ned. For mindre børn kan dette være lidt ubehageligt. Overvej derfor at tage forskellige snacks med, som børnene kan spise og drikke, og dermed bruge synkebevægelsen, som kan trykudligne. Tyggegummi er rigtigt effektivt til dette, men til mindre børn, der endnu ikke er i tyggegummi-alderen, kan en pakke rosiner, en juice eller andet være en god ide.

Har I en næsespray, kan denne også have en positiv effekt, hvis barnet sprayes med denne inden flyafgang.

Har I barn der stadig ammer, kan I med fordel klare amningen under opstigning eller nedstigning, så det lille barn ikke oplever for meget trykken for ørerne.

11. Lad børnene brænde krudtet af inden flyrejsen

Er børnene meget aktive, vil de formentligt også være det om bord på flyet. Sørg derfor for at lade ungerne brænde krudtet af inden flyrejsen. Lad dem lege og hygge sig i lufthavnen. Er der et legerum i lufthavnen, så tag jer tid til at udnytte dette. Jo mere krudt de får brændt af, jo mindre aktive vil de være på flyet.

12. Slap af – vis at flyrejser ikke er farligt

Det handler som altid om at vi voksne fremstår som ”rollemodeller”, for mindre børn kigger altid på hvordan forældrene reagerer. Det er derfor vigtigt at vi som voksne slapper af, og signalere over for børnene at det ikke er farligt at flyve. Jo mere ro vi udviser, jo mere ro vil der som oftest også være for børnene.

Snak flyrejsen igennem med børnene, gerne allerede nogle dage i forvejen. Herefter kan I bygge turen lidt op, efterhånden som I kommer tættere på. Lege flyveture derhjemme, hvor barnet kan være ”pilot”. osv. Jo mere leg der kan være over det, jo bedre.

Børneklub – lege og aktiviteter for børnene på familieferien

Mange rejsebureauer tilbyder forskellige børneklubber på deres populære rejsemål. Børnene mødes i børneklubben og leger og hygger sig nogle timer om dagen. Du finder fx mange børneklubber i Alcudia på…

Mange rejsebureauer tilbyder forskellige børneklubber på deres populære rejsemål. Børnene mødes i børneklubben og leger og hygger sig nogle timer om dagen.

Du finder fx mange børneklubber i Alcudia på Mallorca, på Kreta, på Malta og mange andre rejsedestinationer.

Børneklubber – aktiviteter og lege for børnene

Indholdet i den enkelte børneklubs program kan variere meget far sted til sted, men fælles for dem alle er at børneklubben aktiverer børnene, så de får en god ferieoplevelse, og nogle legekammerater mens de er på ferie.

Aktiviteterne i en børneklub spænder vidt. Der bliver leget, spillet spil, dyrket sport og gået på spændende opdagelsesture.

Børneklub for børn i samme alder

Børneklubberne er mange steder delt op i hold, så dine børn kommer i gruppe med jævnaldrende børn. Det varierer fra rejsebureau til rejsebureau, hvilke aldersgrupper de deler deres børneklubber op i. Men typisk vil det være 3-6 år og 7-12 år.


Børneklub for de mindste børn

Her er aktiviteterne typisk fastlagt på hotellets område, og kunne være ansigtsmaling, sanglege, dans, indianer-lege, pirater og skattejagter.

Børneklub for de lidt ældre børn

Her kan aktiviteterne godt foregå lidt længere væk fra hotellet, og der kan dystes i sport og vandkamp både ved swimmingpool og strand.

Børneklubber i højsæsonen

Værd at bide mærke i er det at det normalt ikke er på alle tider i rejsesæsonen at der er børneklubber i. Normalt vil det være i højsæsonen, eller på andre perioder med mange rejsende. Børneklubber ses ofte på solferier, men mange af de populære skisteder tilbyder også forskellige former for børneklubber.


Praktisk information om børneklubber

I nogle af børneklubberne koster det penge for at børnene er med i klubben, andre steder er det gratis. Prisen er dog yderst acceptabel, og koster typisk 2-300 kr. for et barn i en uge.

På de populære rejsemål, kan det være nødvendigt at bestille plads i børneklubben hjemmefra.

Nogle af klubberne har også måltider med i deres program, så børnene også kan spise sammen.

I børneklubberne vil der være forskellige guider til at holde opsyn og aktivere børnene. Forældre er normalt også velkommen til at være med sammen med deres børn.

Børneklubberne vil typisk tilbyde aktiviteter i nogle timer om dagen, de fleste dage i løbet af ugen.

Bamseklubben – en af de mest kendte børneklubber

En af de nok mest kendte børneklubber er StarTours bamseklub. Den kendte bamse styrer løjerne sammen med skandinavisk talende børneguider. Vi har selv udelukkende god erfaring med Bamseklubben, og børnene er altid ellevilde, når de render på bamse.

Rejsebureauer med børneklubber

Mange rejsebureauer tilbyder børneklubber på forskellige rejsemål. Herunder er en liste over de rejsebureauer jeg har fundet, som tilbyder børneklub på rejser.

Apollo
Atlantis Rejser
Bravo Tours
Eurocamp
Falk Lauritsen
Folkeferie
Højmark rejser
Langley
Spies
StarTour

All Inclusive rejse med børn til Alcudia på Mallorca

Skal du ud og rejse med børnene til Alcudia på Mallorca, kan du overveje at købe en All Inclusive rejse. En All Inclusive rejse giver dig maksimal frihed, da du…

Skal du ud og rejse med børnene til Alcudia på Mallorca, kan du overveje at købe en All Inclusive rejse. En All Inclusive rejse giver dig maksimal frihed, da du ikke længere skal tænke på måltiderne på rejsen.

En rigtig fin måde at rejse på når du har børnene med på ferie, er at tage en All Inclusive rejse.

Hvad er en All Inclusive rejse?

En All Inclusive rejse er grundlæggende en ganske almindelig charterferie, hvor du så betaler en samlet pris for hele rejsen, inklusive måltider og drikkevarer. Den grundlæggende definition af – All Inclusive – kan variere lidt fra rejsebureau til rejsebureau. Men i de fleste tilfælde vil en ferie med All Inclusive betyde at du spiser og drikker gratis på hotellet. Hvor meget der ligger i det enkelte rejsebureaus All Inclusive rejse, kan du se på deres hjemmeside.

Spar penge med en All Inclusive rejse

Overvejer du en All Inclusive rejse, bør du prøve at stille prisen for rejsen op mod den tilsvarende pris, uden måltider og drikkevarer. Har du eksempelvis fundet et tilbud på en charterrejse til Alcudia der koster 14.000, skal du lige ligge prisen for mad og drikkevarer oven. For en uges ferie på Mallorca, kan du måske godt bruge 4.000 for to voksne og to børn, og rejsen vil derfor rende op i 18.000. En All Inclusive rejse til Alcudia kan du måske så få for 17.000. Og så har du allerede ”sparet” 1.000 kr der.


Ulemperne ved All Inclusive

Der er rigtigt mange fordele ved at bestille All Inclusive, men en af ulemperne er at du jo ikke har frit valg til hvad I vil have at spise og drikke. Menu og drikkekort afhænger af det enkelte hotel eller ferie resort. Maden på hotellerne i Alcudia, plejer dog at være glimrende, og ofte vil du se at der til aften vil være en stor buffet. Så skulle det være muligt at finde noget for en hver smag.

All Inclusive rejse til Alcudia

Alcudia på Mallorca er et oplagt sted at tage en All Inclusive rejse, da byen og stedet næsten er perfekt til en ferie med børn. For det første er stranden ved Alcudia meget børnevenlig. Platja d’Alcúdia byder på det fineste sand, og der er meget lavvandet. Stranden i Alcudia er derfor helt perfekt til børn. Mange af de større hoteller og ferie resorts byder også på børneklubber, hvor ungerne kan boltre sig.

Alcudia ligger klimamæssigt perfekt. Mallorca ligger ud for det spanske hovedland, og byder på godt vejr, varmt badevand og gode temperaturer hele sommeren igennem. Fra maj til oktober ligger temperaturen ofte op mod 25 grader og op til 30-32 midt på sommeren. Mallorca og Alcudia er derfor også oplagt til en tidlig sommerferie, eller en efterårsferie.

Alcudia er et af danskernes foretrukne rejsemål, og de fleste danske rejsebureauer tilbyder rejser til Alcudia. Mange af disse tilbyder også All Inclusive i Alcudia.


Rejsebureauer der tilbyder All Inculsive rejser til Alcudia

Som nævnt tilbyder mange af de danske rejsebureauer All Inclusive rejser til Alcudia. Herunder kan du se en liste over dem, som jeg har fundet. Klik ind på rejsebureauets hjemmeside, for at se de individuelle tilbud.

Apollo rejser
Bravo Tours
Falk Lauritsen
FDM Travel
PrimoTours
Spies
Startour
Sun Tours

Krydstogt i Middelhavet – Hold charterferie på et krydstogtskib

Hold ferie på et krydstogtskib og sejl rundt i Middelhavet og oplev Sydeuropa og Afrika på en og samme ferie. Et krydstogt er en dejlig afslappende ferie, mes masser af…

Hold ferie på et krydstogtskib og sejl rundt i Middelhavet og oplev Sydeuropa og Afrika på en og samme ferie. Et krydstogt er en dejlig afslappende ferie, mes masser af sol og flotte omgivelser.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes charterferie, bør du overveje at tage på et krydstogt i Middelhavet. Krydstogter er en dejligt afslappende måde at holde ferie på, og du kan opleve en flotte byer og skønne øer på din tur.

Krydstogt er luksusferie – men behøver ikke være dyrt

Vi har vel alle set de helt store flotte luksus krydstogtskibe på billeder, og tænker som følge deraf også at en et krydstogt er luksus, og kun for folk med mange penge på lommen.
Men det er slet ikke tilfældet. Krydstogtskibene findes i et utal af størrelser, og prisen varierer også meget efter både faciliteter på krydstogtskibene og efter krydstogtets længe og geografi.

Et krydstogt rundt i Middelhavet på en uges tid, vil derfor sagtens kunne fås til en fornuftig pris.
Men jo mere luksus der findes på skibene, jo dyrere bliver krydstogtet selvfølgelig.

Luksus om bord på et krydstogtskib

De fleste krydstogtskibe har mindst én swimmingpool om bord, spa-områder og flere barer og restauranter. Princippet er at det skal være muligt at slappe af, slikke sol og få noget godt at spise, så du bare skal læne dig tilbage og nyde ferien og de smukke omgivelser.

De lidt større skibe tilbyder ofte også både minigolf, fitness, løbebaner, ja næsten alt hvad hjertet begærer, når man nu er til søs.


Krydstogt på børnevenligt skib

Skal børnene med på krydstogt i Middelhavet, skal du kigge efter de rejsebureauer der tilbyder børnevenlige krydstogtskibe. De mellemstore til store krydstogtskibe vil dog som oftest have mange faciliteter til både børn og unge. Det kunne være i form af børnepools, minigolf, børneklubber og meget mere.

Et krydstogt behøver derfor på ingen måde at være forbeholdt de voksne. Og bonus er at børn ofte kommer med til halv pris, eller kun skal betale havneafgift, hvis de bor i forældrenes kahyt.

Krydstogtskib - Tag på krydstogt i middelhavet

Hvor i Middelhavet skal du på krydstogt?

Middelhavet er stort og der er mange muligheder for krydstogter i Middelhavet. Du bør derfor overveje hvor du vil hen ad, og hvor meget du vil se. Skal det være fra Spanien til Italien, Omkring det smukke Græske øhav, eller en tur omkring Tyrkiet og Israel, eller måske et smut ned til Egypten og det nordlige Afrika. Mulighederne er mange og de fleste rejsebureauer tilbyder flere forskellige krydstogt-pakker, så du nemt kan se hvad der passer lige netop dine ønsker.

Fællesnævneren for alle krydstogter i Middelhavet er selvfølgelig det skønne blå middelhav og den solrige himmel. Så går man aldrig helt galt i byen.

Spar penge på et krydstogt uden for højsæsonen

Som med de fleste former for rejser, er det også med et krydstogt, billigst at rejse uden for højsæsonen. Drejer det sig om et krydstogt til Middelhavet, så kig på et krydstogt uden for industri-ferien, og hvis muligt endda uden for skoleferien. Så kan der hurtigt spares gode penge på et krydstogt rundt i Middelhavet.

Krydstogter kan også fås som afbudsrejser, så dette kan også være en mulighed. Dog skal du være opmærksom på at antallet af krydstogt-afbudsrejser langt fra er så højt som almindelige charterrejser, så det kræver at du er tidligt ude, og holder godt øje med mulighederne.


Rejsebureauer der tilbyder krydstogt i Middelhavet

Herunder kan du se en række danske rejsebureauer der tilbyder krydstogter i Middelhavet. Klik ind på deres hjemmeside for at finde oplysninger om priser, tid og sted.

Albatros travel

Apollo

Best Travel

Cruise Market

DSB Rejsebureau

FDM Travel

Gislev Rejser

MyCruise.dk

Nyhavn Rejser

Profil Rejser

Spies

Star Tour

Team Benns

Rejs på charterferie inden skoleferien starter og få billigere ferie

Lige nu er der gode penge at spare på charterferier. Det tegner til en varm dansk sommer, så rejsebureauerne har mange ledige pladser. Kan du rejse inden skoleferien, er der…

Lige nu er der gode penge at spare på charterferier. Det tegner til en varm dansk sommer, så rejsebureauerne har mange ledige pladser. Kan du rejse inden skoleferien, er der også gode penge at spare.

12/6-2011

Vi har indtil videre været godt begunstiget med vejret i Danmark i år, og det tegner da også til endnu en varm sommer herhjemme. Det betyder at de danske rejsebureauer har mange rejser og charterferier til overs. Så det er nu du skal slå til hvis du vil have en billige charterferie.

Der er på det nærmeste udsalg i rejsebranchen i øjeblikket, og hos Star Tour anslår man at der lige nu er 12-14.000 billigere charterferier og tilbudsrejser i den danske rejsebranche.

Skynd dig derfor at se hvad de enkelte rejsebureauer tilbyder i øjeblikket, og opnå en billige charterferie. Priseksempler set de seneste dage, er eksempelvis en uge på på Kreta eller Mallorca, for under tusinde kroner.

Tag på charterferie inden skoleferien starter

Har du mulighed for at tage af sted inden skoleferien starter, er der endnu flere penge at spare på din charterferie. En besparelse på 50-60% er ikke usædvanligt, så hvis du kan få fri, så overvej klart at tage på charter-ferie en de kommende uger.


Afbudsrejser – den sikre vej til en billig charterferie

En af de stensikre måder at få en billig charterferie på, er som altid at overveje en afbudsrejse. Du kan måske ikke være garanteret dit ønske-rejsemål, men i øjeblikket er det simpelthen uhyggeligt billigt med en afbuds-charterferie.

Priseksempler taget dags dato på Star Tours hjemmeside:
Rejser til Kreta – 2 uger på navngivet hotel – starter fra 2.100,-

Se flere afbudsrejser på Star Tours hjemmeside.

Frigiliana – solferie i det smukke Andalusien

Frigiliana er en af de smukkeste byer i Andalusien. Placeret i bjergene omkring Sierra Tejeda i Sydspanien, er byen et smukt skue og et hyggeligt sted at afholde ferien. Den…

Frigiliana er en af de smukkeste byer i Andalusien. Placeret i bjergene omkring Sierra Tejeda i Sydspanien, er byen et smukt skue og et hyggeligt sted at afholde ferien.

Den spanske solkyst er indbegrebet af charterferie, sol, sommer, lækre strande og cervezas i massevis. Nordeuropæere valfarter da også til den spanske solkyst i jagten på en god sommerferie.

Er man en tur på solkysten er man da heller i tvivl om at turisme er levevejen for de fleste, og engelsk, tysk, svensk og dansk høres overalt. Solkysten for mig, var også tidligere bare en masse betonkasser af hoteller, og en vrimlen af turister.

Men hvis du vælger at slå dig ned få kilometer længere ind i Spanien, så er der faktisk masser af muligheder for en dejlig afslappende charterferie eller ferie.
Der ligger nemlig masser af små hyggelige bjergbyer og feriesteder, hvor rejsen kan henlægges til.

Idylliske Frigiliana

Frigiliana er lige netop sådan et sted. Beliggende på bjergskråningerne af Sierra Tejeda finder man næppe mere idylliske landsbyer nogen steder. Frigiliana er et smukt skue og kendetegnes ved de karakteristiske hvidkalkede huse, og de smalle og snoede gader.

Frigiliana ligger under 10 minutters kørsel fra Middelhavet, og den nærmeste større by er Nerja, som ligger helt ud til havet. Malaga ligger godt en times kørsel mod vest, hvor det vil være oplagt at flyve til, da både Billund og Kastrup lufthavn sender charterfly og rutefly til Malaga.

Frigiliana har godt 2500 fastboende indbyggere og er en hyggelig lille bjergby. Udover de indbydende temparaturmæssige fordele – Frigiliana har en årlig gennemsnitstemperatur på over 18 grader, og mere end 300 solskinsdage om året – emmer byen af afslappende atmosfære. Små hyggelige butikker der sælger alverdens ting, hyggelige smalle gader, restauranter og barer.
For selvom Frigiliana er en bjerglandsby, så lever de stadig meget af turisme.


Frigiliana er Spaniens bedst bevarede mauriske landsby

Frigiliana er bygget med maurisk arkitektur, og er grundlagt omkring den arabiske fæstning Lizar. Resterne af fæstningen kan stadig ses hvis man går en tur op på ”toppen” af Frigiliana by. Frigiliana har fået flere præmier og udmærkelser for at være den bedst bevarede mauriske landsby i Spanien.

Lej et feriehus til rejsen til Frigiliana

En af grundene til at Frigiliana kan holde sig så idyllisk, er at den ikke er blevet overfyldt med turisthoteller. Ønsker du at holde ferie i Frigiliana, kan du derimod leje et feriehus på de omkringliggende skråninger. Et feriehus i Frigiliana kan typisk have 4-6 personer, og ligger normalt privat, med et stykke til nærmeste nabo. Feriehusene er normalt udstyret med swimmingpool, så det er til at holde varmen ud, når solen står højest på himlen.

Tag evt. et kig på Casa Frigiliana, som tilbyder både byhuse og landhuse i og omkring Frigiliana. Vi har selv brugt dem i årevis, og er endnu ikke blevet skuffet.


Seværdigheder nær Frigiliana

Landskabet i Andalusien og omkring Frigiliana er i sig selv en seværdighed. I det fjerne kan Middelhavet ses, og du er omgivet af bjergskråninger, mandel- og advocadoplantager, vinstokke og olivenlunde. Det indbyder til gode gåture i naturen.

I den nærliggende by Nerja, er der mulighed for at handle, men også for at se en af de flotteste drypstenshuler i verden – Cueva de Nerja. Drypstenshulerne i Nerja er opdelt i fire flotte og meget forskellige sale, hvor specielt den mere end 70 meter lange stalakit i Sala del Cataclismo er imponerende. I hulerne afholdes der også ind i mellem koncerter.
www.cuevadenerja.es

Nerja byder desuden på et af Europas sydligste udkikspunkter – Balcon de Europa – Europas balkon, hvor man kan se ned og udover det skønne Middelhav.

Trods de meget varme temperaturer i området, er du i Frigiliana kun små 2 timer fra at kunne stå på ski. Sierra Nevada byder på masser af skiløjper for dem, der trænger til lidt afveksling fra varmen på solkysten.

Alhambra-paladset i Granada skal ses, hvis du er i Frigiliana. Lej en bil og kør de godt 1½ time til Granada. Alhambra kaldes (med rette) for verdens 8. vidunder og står på UNESCOs verdensarvsliste.

Alhmabra er et unik palads, og står som et majestætisk symbol på den mauriske periode i Spanien. Alhambra byder på flot arabisk arkitektur, smukke haver, tårne og smukt dekorerede bygninger og palæer.

Alhambra er et populært turistmål, og man bør derfor bestille billet på forhånd, for at undgå de ofte meget lange køer. www.alhambra.org

Malaga indbyder også til et besøg, og ligger kun en lille times kørsel fra Frigiliana. Malaga er en hyggelig by med masser af liv og atmosfære. Her findes desuden flere mauriske fæstningsanlæg, og byens centrum byder på masser af historie. I Malaga ligger der også et picassomuseum.

Gibraltar ligger lidt længere væk, men er et fint sted til en heldagstur. Gibraltar byder på vildtlevende berberaber, og kan ses ved at tage en tur op på Gibraltar-klippen. Gibraltar er et af Europas sydligste punkter, og ligger tæt på Afrika. Gibraltar har med den placering ved indsejlingen til Middelhavet altid været eftertragtet, og er i dag Engelsk land.

Kort over Frigiliana


Vis stort kort

Can Pastilla og Playa de Palma, Mallorca

Can Pastilla er et lækkert område øst for Palma by. Can Pastilla ligger godt 10 km fra Palma by, og ligger lige op af en af Mallorcas lækreste strande –…

Can Pastilla er et lækkert område øst for Palma by. Can Pastilla ligger godt 10 km fra Palma by, og ligger lige op af en af Mallorcas lækreste strande – Playa de Palma (Platja de Palma).

Området er attraktivt for turister, og har det hele tæt på. Masser af gode restauranter, et godt natteliv, en lækker strand og masser af aktiviteter. Can Pastilla ligger desuden kun 5 minutters kørsel fra lufthavnen, så man er hurtigt på stranden, efter at have sat fødderne på mallorcinsk jord.

Området omkring Can Pastilla og Playa de Palma, kan være meget turistet i højsæsonen, så er du til lidt mere plads og knap så mange mennesker, kan det anbefales at tage til Can Pastilla først eller sidst på sæsonen.

Børnevenlig strand på Mallorca

Playa de palma, MallorcaStranden Playa de Palma ligger mellem områderne Can Pastilla og s’Arenal, og strækker sig over flere kilometer. Stranden er yderst børnevenlig, med lyst fintkornet sand og lav vanddybde langt ud. På hele stranden kan der lejes både parasoller og solsenge, hvis der skulle være behov for skygge i den mallorcinske sol.

Langs Playa de Palma snor sig en flot bred strandpromenade, hvor der findes et utal af barer, restauranter og souvenir-butikker.


På cykel eller fods til Palma

Palma de MallorcaHele vejen fra s’Arenal og ind til Palma by, er der lavet en flot fliselagt cykel og gang sti. Turen kan anbefales til en god gåtur, og turen til Palma by tager godt 2 timer. Langs ruten vil man opleve de mange forskellige typer strande på Mallorca, som byder på alt lige fra fint fint strandsand, til rå ufremkommelig klippe. Og Palma by og specielt Almudaina paladset og Catedral de Palma de Mallorca, er et flot syn efterhånden som man nærmer sig byen.

Er man ikke til den lange gåtur, kan der lejes cykler overalt, så turen til Palma kan gøres noget hurtigere. Ruten er yderst populær for både lokale og turister, og man vil hurtigt opleve at der er plads til alle lige fra pensionisten til motionsløberen. Ruten er oplagt til en cykelferie på Mallorca.

Aktiviteter nær Can Pastilla

Der er masser af aktiviteter i området. Playa de Palma indbyder selvfølgelig til flere vandsportsaktiviteter som eks. windsurfing, parasailing, vandski, jetski og bananbåd. For golf-entusiasterne findes der desuden en god 18-hullers golfbane i nærheden.

Palma de Mallorca

La Seu, MallorcaPalma er ”hovedstaden” på Mallorca er en hyggelig gammel by med masser af liv. Palma tilbyder et godt mix af både nyt og gammelt. Den gamle charmerende del af byen og det gotiske mesterværk La Seu (Catedral de Palma de Mallorca) er klart et besøg værd og flot uden lige.
Det moderne Palma tilbyder alt indenfor shopping, cafeer, restauranter og clubbing om aftenen.

Det er en fin gåtur fra den centrale tog- og busstation på Plaza de España og ned til kysten, hvor man kan skue ud over middelhavet.


Fodbold på Mallorca

En anden god grund til at besøge Can Pastilla og Mallorca, er at der i øjeblikket er dansk træner på det lokale fodboldhold – RCD Mallorca – som huserer i den bedste spanske fodboldrække Primera Division. Michael Laudrup styrer tropperne, hvilket gør det interessant med en fodboldrejse til Mallorca.
Real Club Deportivo Mallorca spiller deres kampe på Iberostar stadion (tidl. Son Moix / Ono Estadi), som ligger et lille stykke uden for Palma centrum. Fra Plaza de España er der vel godt 1,5 km til stadion, så turen kan sagtens tages til fods. Ellers går der busser lige til stadion.

Billige charterferier

Herunder kan du se gode råd og tips til at finde en billig charterferie. Køb charterferien på internettet Der er flere fordele ved at købe charterferien på internettet. Priserne er…

Herunder kan du se gode råd og tips til at finde en billig charterferie.

Køb charterferien på internettet

Der er flere fordele ved at købe charterferien på internettet. Priserne er som regelt billigere, udvalget af rejser er nemmere at overskue, og så kan du handle din rejse over hele verden.

Køb en afbudsrejse og få en billig charterferie

De fleste rejsebureauer tilbyder afbudsrejser, som er rejser som enten er i overskud eller hvor folk har meldt afbud. Afbudsrejser bliver typisk udbudt noget billigere end den oprindelige pris, og du kan derfor få en billig charterferie på denne måde. På rejsebureauerne hjemmesider er der normalt et menupunkt, hvor du kan finde en liste over afbudsrejser.


Et minus ved en afbudsrejse er dog ar du ikke kan være sikker på hvor charterferien går hen. Er du rejselysten og frisk på en oplevelse, er det dog en fin måde at vælge rejse på.

Køb charterferien på en svensk hjemmeside

Et smart trick du kan overveje for at finde en billig charterferie, er at tjekke om du kan finde danske rejsebureauer med en svensk hjemmeside. Her kan man nogengange finde charterferier næsten magen til den danske rejse, dog med besparelser på op mod 20-30%.

Køb billig charterferie hos svenske rejsebureauer

Når vi nu er ved det svenske, så overvej også at kigge hos svenske rejsebureauer, for at finde en billigere charterferie. Den svenske krone er normalt mindre værd end den danske. Der kan derfor være penge at spare ved at købe din charterferie hos et svensk rejsebureau.


Køb rejsen hos et tysk rejsebureau og flyv fra Hamburg

Et alternativ til en afrejse fra Danmark, kan være at bruge Tyskland som afsæt for charterferien. De tyske rejsebureauer tilbyder som regelt de samme rejsemål og charterrejser, som danske rejsebureauer, dog til priser der ligger noget under de danske priser. Overvej derfor at flyve fra Hamburg eller Lübeck, som begge er lufthavne tæt på Danmark.

Jeg har set flere eksempler på charterferier til ex. Mallorca, hvor en familie med to voksne og to børn kan spare op mod 50%. Overvej derfor om et tysk rejsebureau ikke vil være et godt valg for dig og familien.

Tjek valutakurserne og få en billigere charterferie

Mens den økonomiske kriser hærger, er der flere valutaer som har været pressede, og stadig er det. Den svenske krone har været rekordlav, men også både dollaren i USA eller de britiske pund i Storbritannien er nede at vende. Kig derfor på valutakurserne og udnyt det til at få et billigere ophold på ferien, og dermed en billigere charterferie.

En lav dollar åbner op for en ferie med shopping i New York eller hvad med en tur rundt i London til billige penge.

Type on the field below and hit Enter/Return to search