For dem af os der er bidt af en gal fodbold, er det altid en fornøjelse at opleve de store kampe, på de store stadions. Med 40.000 på lægterne er stemning enorm, intensiteten er i top, og der spilles flot fodbold med nogle af verdens bedste fodboldspillere.

Har man først oplevet en af de store kampe, eller set et af de store hold live, bliver det lokale superliga-bold aldrig det samme igen. Det er da meget hyggeligt at se en superliga-kamp, men det bliver aldrig muligt at sammenligne med en hjemmekamp på Camp Nou med Barcelona eller Manchester United på Old Trafford.

Det kan klart anbefales at tage på fodboldrejse og se en kamp udenlands, og det behøver ikke nødvendigvis at være en bekostelig affære.

De helt store hold ved dog typisk godt hvad de er værd, men så kan man prøve at kigge på rejsemulighederne. Her kan man godt sammensætte en billig fodboldrejse.

Fodboldrejse som pakkerejse

Den nemmeste løsning på en fodboldrejse er at købe en af de pakkerejser, som tilbydes på flere hjemmesider og af rejsebureauerne. En fodbold pakkerejse vil typisk være en forlænget weekend i en storby, med hotel, fly og fodboldbilletter. Typisk er det en ok pris for den slags fodboldrejser, og værd at tage med i regnestykket, er det at det hele klares for dig.

Priserne på en færdig fodboldrejse afhænger meget af hvilke hold man vil se spille. De store hold koster meget mere, end de mindre hold, og topkampene er jo naturligt de dyreste. I England er det forholdsvist dyrt at se Arsenal, Chelsea og Manchester United, men går turen længere sydpå, er priserne typisk billigere for de store kampe.


Sammensæt din egen fodboldrejse

Har du tid og lyst, er den billigste vej til en fodboldrejse, at du selv planlægger fodboldrejsen fra start til slut. På denne måde, kan du selv bestemme hvilken prisklasse du vil ligge i for fly, hotel og fodboldbillet.

Sæt dig ned og kig kampkalenderen igennem på det hold I gerne vil se, og prøv derfra at tjekke flybilletter og hotelmuligheder. Billetten bør du købe hjemmefra for at være sikker på at få fat på en. Du kan typisk købe billetten gennem klubben, eller også tage en af de udbydere på nettet, som sælger fodboldbilletter til de europæiske fodboldhold.

Jeg har selv erfaring med at købe billetter til FC Barcelona hos ARTE Udland, hvorefter jeg selv arrangerede rejsen til Barcelona. Fandt et billigt fly, og et billigt hotel i centrum af Barcelona.

Køb billetten på ferien

En tredje mulighed er at prøve at købe fodboldbilletter, når du allerede er et sted henne på ferie. Det kunne være en billig afbudsrejse eller en charterferie sydpå. Det er billigere at købe billetten hos klubben, end med eks. en dansk mellemhandler. Ulempen er at du ikke kan være sikker på at få fat i en billet, da du typisk vil være sent ude.


Fodboldrejse til Mallorca med stor rabat

Mit seneste eksempel på en billig fodboldrejse, er min netop overståede tur til Mallorca. En kammerat og jeg sad tilbage først på sommeren og snakkede om at det kunne være sjovt at tage en fodboldrejse til Mallorca, hvis Michael Laudrup blev træner, som rygterne antydede. Det gik som bekendt i opfyldelse, og vi besluttede os for at tjekke mulighederne for at komme billigt afsted.

Først undersøgte vi markedet for pakke-fodboldrejser. Der var ikke nogen på det tidspunkt, men en henvendelse hos en af de anerkendte arrangører, gav et bud på små 2800, for tre dages ophold, og uden fly.

Det ville vi dog mene at vi kunne gøre bedre selv, og gravede derfor i mulighederne. Det endte med at vi købte billetterne hos ARTE Udland, til ca. 800, hotelophold i Palma for godt 1000 kr og flybilletter fra Lübeck i Tyskland til 2000. Det regnestykke giver knapt 2000,- pr. mand, dog med en tur frem og tilbage til Tyskland i en dieselbil. Så vel sagtens en besparelse på 1000-1500,- pr. mand for en fodboldrejse til Mallorca. 🙂