I juletiden emmer London af julestemning, når der pyntes op i butikker og gader. Tag på juleshopping i London på en forlænget weekend.

Efterhånden som julen nærmer sig mere og mere, er det være at overveje at tage et smut til London for at shoppe. Juleshopping i London er en oplevelse. Byen bliver pyntet op og emmer af julestemning, og de store butikker og stormagasiner er ingen undtagelse. Herunder kan du finde nogle fif til en god forlænget weekend med shopping i London.

Julen begynder allerede i november

Julepynten og julelysene kommer op i løbet af november, og du kan derfor sagtens tage af sted sidst i november. Har du derfor planer om at shoppe i julen i London, kan du overveje en forlænget weekend her eller i starten af december. Jo tættere vi kommer på jul, jo flere folk vil der dog være i gaderne.

Juleshopping i West End

Juleshopping i London på forlænget weekendDe dyre og prominente shoppingkvarterer pyntes op med flotte juledekorationer og alskens udsmykning og lys. De populære shoppinggader Oxford Street, Bond Street og Regent Street er et glimrende sted at starte shoppingturen. Alle de store butikker ligger her, og du finder alt inden for tøj og livsstil.

Skal du købe julegaver til børnene, er det oplagt at juleshoppe i Hamleys, som er en kæmpe legetøjsbutik i fem etager. Her finder du alt hvad ungerne skulle kunne finde på at ønske sig. Hamleys ligger på Regent Street.

Londons stormagasiner er det perfekte sted at juleshoppe

I de store kendte og dyre stormagasiner bliver der for alvor julepyntet. Det er eksklusivt og ekstravagant og det er en oplevelse at se på. Selvom stormagasinerne ofte ligger i den dyre ende, så tag en tur forbi alligevel. Bare for at opleve pynten og stemningen.

Overvejer du at juleshoppe skal du forbi Harrods, som byder på et kæmpe udvalg af alt hvad der hører julen til. Her er der rig mulighed for at købe både traditionelt og moderne julepynt. Der skulle også være en chance for at finde nogle julegaver blandt de mange eksklusive mærker der føres i Harrods. Andre stormagasiner der er værd at besøge er Selffridges eller Marks & Spencer, som nok er det mest populære stormagasin i London.

Julemarkeder i London

London er også velkendt for sine mange markeder, og i julen er det selvfølgelig julemarkeder. Tag en tur i Covent Garden og oplev den helt unikke julestemning, der findes her. Her kan du shoppe alt i julegaver og julepynt, i de mange små hyggelige butikker og boder. Covent Garden er også et kendt sted for amatørmusikere og gøjlere, som opfører små shows og bidrager til stemningen på stedet.

På Portobello Road i Notting Hill er der hver lørdag marked, og julemarkedet er en god mulighed for at gøre et godt kup, genbrugskøb eller både antik og moderne julepynt. Julemarkedet på Portobello Road er meget engelsk og meget hyggeligt.

Tag også et smut på Greenwich Christmas Market, som byder på alt indenfor kunsthåndværk, antikviteter og fødevarer. Her er rigtig god mulighed for at gøre et godt julekøb og handle julegaverne til familien.

Julemusical i London

Er du på forlænget weekend i London, bør du overveje at tage ind og se en musical. Du finder alle de store musicals i London, og i julesæsonen er der ofte specielle juleshows, teaterforestillinger og musicals med jul som tema. Har du børnene med i London, finder du masser af juleshows til børn.

De mange kirker og katedraler byder i julemåneden også på mange klassiske koncerter og julegudstjenester. Så er du til den slags kan du overveje et besøg i fx St. Martin in the Fields.

Stå på skøjter midt i London

I julemåneden dukker der flere skøjtebaner op rundt om i London. Skøjtebanerne emmer af julestemning, med den hyggelige og smukke julepynt og julebelysning. Af de større og mere kendte skøjtebaner kan nævnes Natural History Museum Ice Rink og Hyde Park Winter Wonderland. Så har du tid mellem din juleshopping, så overvej at leje et par skøjter og tag en tur på isen midt i London centrum.

Forlænget weekend i London

London er let tilgængelig fra de danske lufthavne, og er et oplagt sted til en storbyferie eller en forlænget weekend. Selvom London ikke er det billigste sted i verden, er det ikke dyrt at flyve derover. På en forlænget weekend i London kan du sagtens nå at opleve en masse i juleperioden.

Læg eventuelt en plan hjemmefra over de ting du vil nå at se i London, og lad så ellers julestemningen føre dig resten af vejen.