Planlægger du at tage på ferie i påsken, bør du overveje om turen skal gå til Barcelona. Barcelona er altid et besøg værd, og påsken er ingen undtagelse.

Påsken er en hellig højtid for spaniere, og også i Barcelona, hvor påsken fejres optog og festivitas.

La Semana Santa

Den hellige uge, kaldes påsken i Spanien. De troende spaniere går meget op i påsken, og højtiden bliver fejret med manér. Både i Barcelona og i resten af Spanien afholdes der påskeoptog og messer i påskedagen. Tager du på påskeferie i Barcelona, kan du opsøge nogle af disse påskeoptog. Det er en stor oplevelse, og er yderst seværdigt.


Shopping og turistattraktioner

Mange af byens indbyggere vil i helligdagene forlade byen for at tage på familiebesøg mv., og du vil derfor kunne opleve Barcelona som mindre støjende og trafikeret i påsken.

De færre indbyggere betyder også at shoppingmulighederne er mere begrænsede end normalt. Nogle butikker lukker helt i påsken, mens andre kører med reduceret åbningstid.

Busser, tog og metro vil normalt også køre efter helligdagsplanen, hvilket vil betyde lidt færre afgange end normalt,

De fleste af turistattraktioner kører dog med helt normal åbningstid, da påsken i Barcelona byder på mange turister. Vil du være sikker på at din drømmeattraktion har åbent, bør du dog lige smutte forbi deres officielle hjemmeside, for at se de præcise åbningstider i påskedagene.

Påskevejret i Barcelona

Vejret er som regel mildt i påskeperioden, og der vil normalt være forår i luften i Barcelona der. Falder påsken sent, vil der normalt være rigtig gode chancer for varmt vejr.


Påskeferie med fodbold i Barcelona

Noget der ikke bliver påvirket af påsken, er fodbolden i de bedste spanske fodboldrækker. Både FC Barcelona og Espanyol huserer i den bedste række, og ofte vil du kunne finde en hjemmekamp for et af holdene i og omkring påskeferien. Du kan derfor sagtens overvej en fodboldrejse til Barcelona i påsken.

Overvej også en påskeferie i Rom

Har du lyst til at se de lokale påsketraditioner rundt om i verden, kommer du ikke uden om en tur til Rom. Her fejres påsken med manér, og katolikker fra hele verden valfarter til Rom og Vatikanet. Læs mere om påskeferie i Rom.