Påsken er en populær tid at rejse i, og påskedagene fejres rundt omkring i Europas store byer. Planlæg en spændende og oplevelsesrig påskeferie i en storby.

Påsken er ofte en rigtig god tid at tage på ferie i, og påsken byder ofte på både godt vejr og spændende oplevelser. Endvidere er påsken jo en religiøs højtid, hvilket åbner op for At rejse ud og se hvordan de forskellige folkefærd fejrer påske.

Påskemesse i Rom

Rom er centrum for katolikker, og i hele byen fejres påsken løbende. I Vatikanet afholdes der flere store messer, kulminerede med den store påskemesse ved Peterskirken og Peterspladsen. Messerne og optogene trækker titusindvis af pilgrimme, katolikker og ikke mindst turister til. Men påskemessen er en stor oplevelse. Læs mere om seværdigheder ved påskeferie i Rom.

Påskeferie i Prag

Prag er en af Europas mest besøgte hovedstæder. Prag er en smuk by med masser af skøn arkitektur og historie. Mest berømt er nok den 700 år gamle Karlsbro, der er omgivet af 30 knejsende helgenstatuer. Prag er fyldt med spisesteder, cafeer og barer hvor du kan opleve den lokale madkultur, og få et glas godt tjekkisk øl.

I påsken er Prag pyntet op med blomster, dekorationer og farverige påskeæg. På de store historiske pladser, er der dagligt påskemarked, hvor du kan købe håndmalede påskeæg, pynt, souvenirs og lokale tjekkiske specialiteter.

Overalt i byen afholdes der forskellige arrangementer i påsken, lige fra koncerter til udstillinger. Se flere tips til påskeferie i Prag.

Læs mere på Prags offcielle turisme portal.


Oplev påskemesser på påskeferie i Spanien

Påskeferie i Barcelona

Barcelona er altid en dejlig by at besøge, og påsken er ingen undtagelse. Vejret omkring påskeferien er normalt mildt og med forår i luften.

Påsken, La Semana Santa (den hellige uge), er meget hellig i både Barcelona og resten af Spanien, og påske fejres med manér. Selvom der ligger flere helligdage i påsken, er der stadig masser at give sig til og se på i påskeugen. Rundt omkring i byen vil der være fest, musik, påskeoptog og messer, og det er et yderst seværdigt syn. Barcelona er desuden fyldt med flot arkitektur, attraktioner og gode spisesteder, og der er vil altid være muligheder for hele familien.

For specifikke oplsyninger om aktiviteter i påsken i Barcelona, kan du læse mere på Barcelonas officielle turistguide.