Prag er en skøn by, og byder på lunt forårsvejr i påsken. Går påskeferien til Prag, vil du opleve de traditionsrige påskemarkeder og den gode påskestemning, som byen emmer af.

Prag er en de af de mest besøgte hovedstæder i Europa. Det er en af de smukkeste byer, og byder på både, kultur, arkitektur og historie.

Foråret falder lidt tidligere end herhjemme, og gør påsken til en god periode at besøge Prag i. Påsken byder typisk på lunt forårsvejr, der er noget mildere end det vi har herhjemme.

Påsketraditioner og påskemarkeder i Prag

I Prag forstår de at fejre påsken med manér, og perioden byder på masser af festivitas og kulturelle indslag. Der afholdes i påskedagene en lang række arrangementer, udstillinger og koncerter.

Byen pyntes op med blomster, påskedekorationer og flotte påskeæg. Rundt omkrig i Prag, vil du kunne opleve de traditionelle påskemarkeder, hvor du kan købe alskens påskepynt, tjekkiske specialiteter og ikke mindst flotte håndmalede påskeæg, som en stor tradtition i Tjekkiet.

Påskemarkederne findes mange steder i byen, og det største marked finder du på Staromestské Námesti, som er den gamle rådhusplads i Prag. Her starter festivitasen og markedet allerede i ugerne op til påske, og kulminerer så i påskedagene. Påskefestivalen på det gamle torv er et must see, for dig som tager på påskeferie til Prag.

Wenzelspladsen finder du det næststørste påskemarked i Prag, et marked som helt klart er et besøg værd.

Markederne åbner gerne fra 9-tiden om morgenen og lukker først på aftenen ved 19-20 tiden.

I påsken vil der dagligt være gadearrangementer, både for at fejre den hellige påske, men også for de mange turisters skyld. Mange arrangementer er dog værd at se på, og byder på både underholdning og kulturelle indslag.

Kirkerne i Prag byder i påsken på flere koncerter og gudstjenester, og rundt om i byen vil spillestederne byde på musikarrangementer og koncerter til gode priser.


Påskevejret i Prag

Foråret er en skøn tid at besøge Prag i, med lun temperatur i både april og maj. Påsken falder typisk i april, hvor gennemsnitstemperaturen ligger op mod 10-15 grader. Der er derfor gode chancer for at du får lunt forårsvejr i påskeferien.

Oplev Karlsbroen på påskeferie i Prag

Seværdigheder i Prag

Prag byder på masser af flotte og spændende seværdigheder. Mest kendt er nok den 700 år gamle Karlsbro. Karlsbroen går hen over floden Moldau, og forbinder de to bydele Stare Město og Malá Strana med hinanden. Gå en tur over broen og nyd synet af de mange indtryk, og ikke mindst de 30 knejsende helgenstatuer på broen.

Borgen i Prag er ligeledes et imponerende syn, og er en af de seværdigheder du skal se under dit besøg i byen. Det 1200 år gamle borgkompleks består af lang række flotte og gamle bygninger, kirker, tårne og kapeller, og borgen emmer af historie. Det kan anbefales at tage en guidet tour, hvor du kan lære lidt om historien og høre nogle fantastiske fortællinger.

Den gamle rådhusplads, Staromestské Námesti, ligger placeret i den historiske bydel i Prag. Pladsen er omgivet af flotte bygninger, med det imponerende Kinsky palæ specielt nævneværdig. På pladsen kan du også se det flotte astronomiske ur. På det imponerende urværk kan du se planeternes stilling, og ved hvert timeskifte, når uret slår, begynder figurerne ved uret at bevæge sig. To porte åbnes, og de 12 apostle vil bevæge sig forbi åbningen, inden det hele slutter af med at hanen galer. Det astronomiske ur i Prag er et af de helt store tilløbsstykker.

I Prag kan du også besøge Tyn kirken, som har et dansk islæt, da det er her den danske astronom Tycho Brahe ligger begravet. I det hele taget byder Prag på mange flotte kirker og klostre, som er et besøg værd. Tag en tur forbi Strahov klostret fra 1140 og den imponerende flotte Skt. Nikolaj kirke på Malostranske Namesti.

Overvej at tage en tur til Petrin højen, og en tur op i observationstårnet, som er en mini-udgave af Eiffel-tårnet i Paris. Fra toppen af det 60 meter høje tårn, kan du nyde en fantastisk udsigt over Prag. Ved tårnet finder du også et observatorie og et spejlkabinet, som også er et kig værd, når du besøger Petrin højen.


Lokale påskespecialiteter i Prag

Prag er fyldt med restauranter, spisesteder, cafeer og ølbarer, hvor du kan stifte bekendtskab med den lokale madkultur, og få et glas godt tjekkisk øl.

I påsken kan du prøve flere forskellige lokale påskespecialiteter. Der er tradition for at spise lam i påsken, og lam indgår flere retter. Prøv dig lidt frem på de lokale spisesteder, eller besøg et af påskemarkederne, hvor der sælges lækre sager fra boderne.

Prøv f.eks. honningkagelam, tjekkiske pølser, bagte kartofler, pandekager eller nogle af de mange slags påske-kager. Der er en sød tand i Prag i påsken, og honning og sukker bruges flittigt i de lokale specialiteter.

Kort over Prag


Vis stort kort