Den 17. marts fejres Sankt Patricks dag, af irere over hele verden. Det er traditionelt set en festlig dag, hvor folk klæder sig i grønne farver, og fester på livet løs. Rejs til Irland og oplev dagen på tætteste hold.

Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og hans dødsdag d. 17. marts er blevet en irsk helligdag. Dagen fejres hvert eneste år med masser af fester, øl og musik. Og vi har vel alle set billeder af irere klædt i grønt, der fejre Saint Patricks Day på irske pubber over hele verden.

Mange steder afholdes der også parader på dagen, hvor deltagerne er klædt i grønt og orange, som et symbol på Irland.

Fejr Sankt Patricks Dag i Dublin

Stedet hvor det for alvor går løs, erselvfølgelig den irske hovedstand Dublin. Byens indbyggere fejrer nationaldagen i stor stil, med store flotte parader og optog, og masser af øl og Guiness på de mange pubber.

Byen klædes i de traditionelle orange og grønne farver, og det er super underholdende at gå rundt og se på de festglade irere. Og irerne er altid friske på at dele festen med nogle “ligesindede” fra den anden side af Nordsøen.

Sankt Patricks Dag i Dublin

Saint Patrick’s Festival

Ifm. fejringen af dagen, afholdes en lang festival, som typisk løber over 5 dage. Festilvalen besøges af godt 1 mio mennesker, som bliver underholdt med koncerter, udendørs teaterforestillinger, fyrværkeri, tivoli, parader, sportsbegivenheder og meget mere.

Dublin pyntes i grønt, og om aftenen vil grønt lys skinne på bygninger over hele byen.

Du kan se det nøjagtige program for Saint Patrick’s Festival her.

Fejr Sankt Patricks Dag i København

I Danmark kan vi også godt være med på traditionen. I København fejres Paddys day på irske pubber, som pyntes og serverer masser af øl til traditionel irsk folkemusik.

Læs mere om Sankt Patricks dag i København på Facebook eller den officielle hjemmeside.