Er du faldet for den sunde, lækre japanske mad og er du på vej til London, så bør du overveje at kaste dig ud i et kulinarisk eventyr. London vrimler nemlig med køkkener og madkæder, der tilbyder japansk mad. Der er et stort udvalg af de mere kendte retter f. eks. sushi, nudelretter eller supper, men er du til endnu mere japansk, kan du også besøge de finere køkkener, hvor det moderne japanske køkken tilbyder retter og lækkerier af en helt anden verden.

Wasabi

Er du til take-away og vil have japansk mad, så er det en god idé at prøve kæden Wasabi. Hos Wasabi kan du købe forskellige traditionelle portionsanrettede sushimenuer, du kan købe enkelte maki, nigiri eller lignede eller du kan prøve en af de rigtigt lækre ris eller nudel-retter.

Wasabi er kvalitets take-away til yderst fornuftige priser, og et rigtig godt forslag er at købe hvad hjertet begærer i Wasabi-butikken lige udenfor Embankment-subwayen og så tage maden med hen i Embankment Gardens, der er et smukt, lille rekreativt område både forår og efterår, og en dejlig solrig plet om sommeren.
Pris for mad til en person, ca 40-70 kr.

Læs mere om Wasabi på restaurantkædens hjemmeside.


Yo! Sushi

Yo! Sushi er en restaurantkæde med masser af restauranter i især England og 22 alene i London. Yo! Sushi har et enormt udvalg af af små retter indenfor både traditionel sushi, varme klassiske japanske retter, salater og desserter og det hele nydes i et utraditionelt og åbent køkkenmiljø, hvor al den forskellige mad kører forbi dig på et bånd og du så bare vælger blandt de rullende herligheder.

Al maden på Yo! Sushi er prissat efter et farvesystem, så du kan lynhurtigt sammenligne farven på den tallerken du vælger og så finde prisen på maden på et prisfarveskema.

Vil du have en sjov, anderledes oplevelse og samtidigt gerne lade dig friste af forskellige japanske retter, så er Yo! Sushi måske et besøg værd.
Pris for mad til en person, ca 70-120 kr.

Læs mere om Yo! Sushi på restaurantkædens hjemmeside.

Wagamama

Hvis du mere er til en seriøs og traditionel oplevelse af japansk mad, kan du istedet for Yo Sushi! prøve restaurantkæden Wagamama.

Chilli ramen med kylling fra WagamamaHos Wagamama placeres du i et traditionelt, japansk bar miljø bestående af træbænke og borde. Herfra vælger du så blandt et udvalg af udsøgte lækkerier; salater, dim sums, overraskende og anderledes side dishes, delikate smagfulde supper, lækre nudel- eller risretter, utraditionelle desserter og selvfølgeligt enten te, cocktails eller øl der passer til maden.
Hvis du har kastet din kærlighed på sushi, men gerne vil et skridt videre uden helt at slippe tøjlerne så er Wagamama yderst anbefalelsesværdigt og en rigtig god indgang til det asiatiske køkken, Et must.
Pris for mad til en person, ca 80-120 kr.

Læs mere om Wagamama på restaurantkædens hjemmeside.


Matsuri

Har du en god kombination af lyst til japansk mad og masser af klingende mønt på lommen, så er Matsuri stedet at tage hen. Her går indretning, betjening, tilberedning af maden og mad og drikke hånd i hånd og på så højt et niveau, at du bliver mættet på flere måder.

Restauranten har et spændende udvalg af både traditionel sushi, japansk mad, desserter, vine og et overraskende velassorteret udvalg af japansk spiritus, f.eks. sake, shochu og whisky. Matsuri er japansk madkunst i autentisk miljø og servicen fra receptionist over de kimono-klædte servitricer og til dit bords personlige kok er intet mindre end elegant.
Matsuri tilbyder også forskellige typer sæsonprægede menuer, ligesom de meget tit tilbyder en pre-theater menu, altså en tidlig menu til de, der skal i teatret eller til en musical senere.

Matsuri er yderst anbefalelsesværdigt.. Men husk en proppet tegnebog og at bestille bord i forvejen!
Pris for mad til en person, ca 300-700 kr.

Læs mere om Restaurant Matsuri på Matsuris hjemmeside.

Nagomi

Hvis du synes om beskrivelsen af Matsuri ovenfor, men ikke er klar til helt at ofre de store penge på maden, så er Nagomi en god introduktion til finere japansk mad istedet.

Restauranten, der ligger få øjeblikke fra Bond Street Station, serverer et godt udvalg af miso supper, ramen, sushi, fisk, supper og dybstegte godbidder i et simpelt, moderne japansk miljø.

Nagomi er en elsket japansk restaurant, hvor du får serveret maden af japanere med et begrænset engelsk med en grov japansk accent. Stedet er meget populært, fordi det bringer dig opaf i det niveau Matsuri er så berømt for, men til en noget mere overkommelig pris.
Pris for mad til en person, ca 100-200 kr.

Læs mere om Restaurant Nagomi på Nagomis hjemmeside.

Velbekomme.. eller som man siger på japansk: Itadakimasu!