Er du på udkig efter en sjov og oplevelsesrig storbyferie, er en storbyferie i London et rigtig godt valg. Byen har en masse at byde på, og du finder noget for en hver smag.

Du kan udforske de forskellige dele af London, se de traditionelle postkortssteder, shoppe i både kendte og mindre kendte internationale forretninger eller måske tage på museum. Mulighederne er rige, når du vælger en storbyferie i London.

Kom nemt rundt i London med et metrokort

Det kan anbefales at du anskaffe dig et metrokort på 2-3 zoner, for så kan du komme hurtigt rundt uden at skulle sidde i kø i trafikken eller betale dyre regninger for taxi. Vælger du et kombikort, kan du foruden at køre med undergrundsbanen også køre i de traditionelle, røde dobbeltdækkerbusser.

Metroen dækker det meste af London, og du kommer hurtigt og nemt rundt til de forskellige seværdigheder. Det gør sightseeingbusserne også, og køber du et kort til disse, kan du nemt hoppe af og på ved de forskellige seværdigheder.
En storbyferie med masser af seværdigheder
Tager du turen til London, vil du opleve at byen er spækket med seværdigheder og steder der bør ses. Man kan til stadighed forbløffes over hvor meget der egentligt er at se, og det er selvfølgelig også en af grundene til at man kommer igen og igen.

Et par af de attraktioner du bør se i London er Big Ben, Trafalgar Square, Buckingham Palace, London Eye, Covent Garden, Tower of London og Tower Bridge. Og man kunne blive ved.

Det hører til en storbyferie i London at se disse steder, og de fleste finder også stor glæde af at tage turen med London Eye, det store pariserhjul ved Themsen, hvorfra du har udsigt udover hele London.

London har en unik stemning

Uanset om du når rundt til nogen af disse seværdigheder eller ej, vil man altid føle atmosfæren af London, når man går rundt i byen. De klassiske sorte taxaer og røde dobbeltdækkerbusser, som du kun finder her. London er den multikulturelle by, hvor du kan høre alverdens sprog på en gåtur i byen. London er rig på forskellig kulturer og etnicitet.

Af samme årsag finder du restauranter der tilbyder mad fra hele verden. Du finder indisk, spansk, italiensk, engelsk, afghansk, kinesisk og japansk mad. Ja, og mere til. London er spækket med hyggelige og gode spisesteder.
Rejs på storbyferie til London

Shopping i London

Mange knytter en storbyferie i London med shopping. Og det er der selvfølgelig også rig mulighed for. En af Londons mest populære shoppingsteder er Oxford Street, og hvis du tager på storbyferie i London for at shoppe, bør du helt sikkert lægge vejen forbi her. Her finder du alle de store butikker, som Nike, Topshop og Primark, men også en masse andre internationale og engelske forretninger.

Overvej også at tage på et af de mange markeder som findes i London. Her kan bl.a. nævnes Camden Market, Portobello Road Market i Notting Hill og Borough Market, som nogle af klassikerne.

Du mærker hurtigt, at en storbyferie i London er noget mange vælger, da mange af de kendte steder er præget af turister. Vil du have mere ro på, kan du finde dette ved eksempelvis Covent Garden, hvor der er mere luft og plads. Her finder du en række små hyggelige butikker. Bl.a. Whittard, som er den teforretning, hvor dronningen af England køber sin te. De har et kæmpe udvalg af instant og almindelig te.

Vil du på shoppetur, skal du overveje juleshopping i London. Det er et særsyn med masser af julebelysning og dekorationer. Det giver en helt unik stemning.

Tag på museum i London

Vil du opleve kultur, mens du er på storbyferie i London, kan du overveje et af byens mange museer. Tate Modern og British Museum kan anbefales, og begge er museums med fri entre, bortset fra eventuelle særudstillinger. Tate Modern fremviser både ældre kunstværker og moderne værker og installationer. British Museum udstiller mere kunst i form af kulturelle ting, som skulpturer fra det gamle Egypten.

Du vil opleve at mange af de offentlige museer er gratis at besøge, mens attraktionerne koster penge.

Med til det kulturelle hører selvfølgelig også musicals. London er verdenskendt for sine musicals, og du finder musicals og teaterstykker for både voksne og børn. Du kan læse mere her om nogle af de kendte musicals i London.

Gode links til dig der skal til London

Official London Guide
London Travel Card
Ticketmaster – billetter til musicals mv.