Temarejser

Temarejser er betegnelsen for en rejse eller charterferie, hvor der er et bestemt tema for rejsen. Det kunne være en vinferie, golfferie eller en sportsferie.

En temarejse kunne fx. også være en cykelferie på Mallorca.

Herunder kan du læse forskellige artikler om temarejser.

Luksus feriehuse i Danmark

Når danskere taler om luksus feriehuse, er det typisk i Sydeuropa at associationerne drager hen. Er det tilfældet for dig, er det i høj grad fordi du ikke har besøgt…

Når danskere taler om luksus feriehuse, er det typisk i Sydeuropa at associationerne drager hen. Er det tilfældet for dig, er det i høj grad fordi du ikke har besøgt et af de mange danske feriehuse, med luksuriøse forhold.

Dem findes der efterhånden mange af og de rummer mange af de genstande, som vi danskere forbinder med en ekstravagant livsstil. De appellerer rigtig bredt og giver dig alle forudsætninger for et godt ophold.

Dette uanset om du er mest til aktive eller afslappende ferier. Det rette feriehus vil give dig begge muligheder. Hvad et luksus feriehus helt præcist kan indebærer, ser vi nærmere på i næste afsnit.

Hvad indebærer et luksus feriehus?

Luksus feriehuse er ikke hverdagskost for os danskere og det er nok de færreste, der dagligt kan tage sig en tur i en indendørs swimmingpool. Tage et spil pool med gutterne eller stresse fuldstændig af i spaen.

Ikke desto mindre er det en række af de ting, som de danske luksushuse indebærer af luksuriøse ting. Det skal nævnes, at det er meget forskelligt hvilke huse der indeholder hvad. Det vil du typisk kunne se i detaljer, på de forskellige hjemmesider.

Når der tales om luksus feriehuse, vil de typisk kunne indeholde følgende:

  • Sauna
  • Spa
  • Poolbord
  • Bordfodbold
  • Bordtennis
  • Skove og strand
  • Swimmingpool

Der er altså tale om ren luksus, som man ellers kun kender det fra sydligere himmelstrøg. Den primære forskel er at du kan blive i Danmark og at priserne ligger på et lavere og mere betaleligt niveau.

Det vil være relevant for mange familier, specielt efter finanskrisen har gjort sit indhug hos mange.

Det kunne være et godt alternativ til de normale ferier sydpå, eller de andre luksuriøse aktiviteter i laver i familien, eller sammen med vennerne.

Hvad priserne helt præcist ligger på, afhænger helt og aldeles af dine krav som kunde. Hvor meget plads der skal være, hvor længe i vil leje feriehuset og hvad det skal rumme. Det kan derfor kun anbefales, at i besøger hjemmesider for at få et indblik i prisniveauet.

Find varmepumpe til sommerhuset her

På disse sider vil i ligeledes kunne foretages bestillingen og se hvilke muligheder der er i Danmark. De findes nemlig i store dele af landet, herunder Sjælland, Jylland og på Fyn. Så selv det geografiske område, kan have en betydning for det prisniveau du bliver mødt med.

En ting er sikkert, du vil helt sikkert blive glad for opholdet og den følelse som de luksuriøse forhold altid giver.

Luksus feriehuse kan lejes på bl.a. www.luksushuse.dk.

Få inspiration til kreative aktiviteter i sommerhus
Har du brug for inspiration til kreative aktiviteter til børnene? Her kan du finde idéer til kreative aktiviteter med børn.

Rejs til Island og oplev masser af natur

På Island finder du masser af smukke naturoplevelser, og en rejse til Island er en helt unik oplevelse. Du får vandfald, gejsere, vulkaner og meget mere på en tur til…

På Island finder du masser af smukke naturoplevelser, og en rejse til Island er en helt unik oplevelse. Du får vandfald, gejsere, vulkaner og meget mere på en tur til Island.

Enhver bør unde sig den oplevelse at besøge Island. Det er et forunderligt sted med masser at byde på.  Du kan shoppe i Reykjavik, tage i spa, dyrke actionsport, fiske efter laks, ride på islandske heste og meget mere. Og så er der ikke mindst den særprægede og smukke natur.

Naturrejse til Island

En stor del af en rejse til Island er at opleve den smukke natur de har. Landskabet varierer meget, og det første der slår en er af der jo er masser af klipper og lavasten. Nogle steder kan naturen virke ensformigt og trist, mens den andre steder på naturen når den er smukkest.

Island er et mekka af flotte vandfald og gejsere, og når du rejser derop skal du tage en tur forbi det enorme vandfald Gullfoss. Gullfoss er Islands største og mest imponerende vandfald, hvor vandet falder mere end 30 meter ned i den dybe kløft. At man endda kan gå helt tæt på kanten giver kun endnu mere respekt, når man står og betragter de imponerende vandmasser.

Gullfoss vandfaldet på Island  Seljalandsfoss vandfald, Island

Island er desuden kendt for sine varme kilder og naturligt varmt vand. Geysir er et område hvor du kan komme helt tæt på gejsere og små varme søer og pytter. Området er inddelt med en sti, som du kan følge endt blandt de varme kilder. Det er imponerende at se de flotte og farverige søer, hvor af mange byder på næsten kogende vand. Som prikken over i’et skal du se gejseren Strokkur, som med jævne mellemrum skyder vand og damp op i en højde af 30 meter.

Lejer du en bil kan du komme lidt længere væk, og tage hen til en af de mange andre smukke søer. Eller hvad med et smut hen og gå en tur på en af gletscherne. 

Naturen på Island er dybt betagende, og hele rejsen værd. Der er store kræfter på spil her, og i horisonten vil du kunne se Islands største vulkan Hekla.

Sidst på foråret og i efteråret er også der hvor der er størst chance for at opleve nordlys. Islands nordlige placering gør at der ofte vil kunne ses nordlys, hvis vejrforholdene er til det.

Nordlys over Island Strokkur gejsereren på Island

Spa, wellness og afslapning på turen

Det naturligt varme vand kan bruges til mange ting, og ikke mindst til at nyde lidt luksus på ferien i Island. Der findes mange små steder der tilbyder spa og wellness, hvor du kan bade i det varme vand, som ofte naturligt ligger på 40 grader.

Mest kendt er selvfølgelig Den Blå Lagune, som er et af Islands mest kendte steder. Her kan du bade og svømme rundt i dejligt varmt og mineralholdigt vand. Eller du kan blive skrubbet med mudder, som skulle være sundt for huden. Når du er færdig med dit ophold i lagunen, kan du slutte af med en gang massage. Den Blå Lagune er noget du skal opleve. Bare dette sted er nok til at du vil besøge Island igen.

Aktiv ferie på Island

Skal det ikke være ren afslapning det hele, findes der heldigvis mange aktiviteter og sport på Island. Er du til vandsport kan du sejle i kano, kajak eller dyrke river rafting i Islands floder. I floder og åer er der også rig lejlighed for at dyrke fiskeri.

Du kan også tage på en guidet tur ud for a se på hvaler. Hvaludflugt er en hel speciel oplevelse, hvor du kan komme tæt på de store dyr, og være heldig at se flere slags hvaler og delfiner.

Er du mere til aktiviteter på land, kan du ride på heste. Flere steder kan man leje de traditionelle islandske heste, og tage en tur på hesteryg. 

Kør selv ferie på Island

Det kan anbefales at leje en bil, når I kommer til Island. Det er en forholdsvis stor ø, og der er langt rundt. Med en bil bliver det hele nemmere og mere tilgængeligt. En kør selv ferie på Island kan anbefales, så man kan tage ud og se noget for hele familien.

Billig rejse til Island

Den Islandske økonomi har skrantet gevaldigt de seneste år, og kursen på den islandske krone er lav. Det er derfor billigere at opholde og leve på Island, end det ellers har været. Det kan du med fordel udnytte og dermed få en billig rejse til Island.

Find overnatning på Island

Naturrejse til Banff National Park i Canada

Planlægger du en rejse med naturoplevelser eller trekking, så overvej at lade turen gå til Banff National Park i Canada. Det store område byder på masser af oplevelser i naturen,…

Planlægger du en rejse med naturoplevelser eller trekking, så overvej at lade turen gå til Banff National Park i Canada. Det store område byder på masser af oplevelser i naturen, hvor du kan opleve både gletchere, gejsere og masser af vildt dyreliv – året rundt.

Canadas nationalpark nr 1, Banff National Park, er et fremragende rejsemål for turister der gerne vil opleve noget, og for turister som gerne vil slappe af. Banff National Park er det perfekte sted for både par og familier. 

Oprindeligt var reservatet kun på 26 km2, primært med gejsere og de såkaldte hot springs – varme kilder. I dag er området dog på hele 6.640 km2.

Naturrejse til Banff National Park i Canada

Banff

Når du oplever parken, vil du straks blive betaget af områdets gletchre, søer, flotte vandfald, spektakulære snedækkede bjergtinder, kalkstenshuler og floder. Besøgende kan desuden få mange kulturelle oplevelser i byen Banff. The Banff Centre, Whyte Museum, Basin National Historic Site og mange kunstgallerier byder dig velkommen til at udforske og lære mere om det historiske område og byen Banff.

I området finder du overnatningsmuligheder til ethvert budget. Lækre 5 stjernens resorts, små hyggelige bed and breakfasts og camping-muligheder for både folk med telt og folk med campers og RV’s.

Du finder Banff bare 90 minutter vest for Calgary, Alberta, og vil opleve at turen til Banff vil sætte tonen for resten af din ferie der. Snedækkede bjergtinder, blå himmel og dyreliv vil åbenbart sig for dig, på din tur mod en af verdens flotteste nationalparker.

Banff National Park

Banff National Park er indeholder mange udsletter og store gletchere. Icefields Parkway er stedet hvor det starter. Ikke kun for den helt utrolige udsigt, men stedet hvor mange af de utallige hiking, trekking og cykelture starter fra. I sommermånederne er der mulighed for fantastiske ture i parken. Hvad med f.eks. River rafting, en kanotur eller tur i kajak på en af de flotte floder eller søer. Det er desuden muligt at købe sig til en tur i helikopter hen over dele af nationalparken. 

Er du til golf, kan The Fairmont Banff Springs Hotel byde på en unik golfbane, som ligger fantastisk med udsigt til de sneklædte bjergtinder.

Vinter i Banff National Park

I vinterperioden kommer der krystalhvidt sne over området, og med det følger et utal af muligheder for at dyrke vintersport. Der findes flere ski resorts topklasse, og rig mulighed for at stå på ski for både begyndere og erfarne skiløbere. Området byder også på mulighed for at snowboarde, løbe langrend, gå på ture med de traditionelle skisko og endda prøve en tur med hundeslæde.

Hjort i Banff National Park

Oplev de vilde dyr i deres naturlige element

I Banff National Park finder du et rigt og varieret dyreliv. Grizzly og sorte bjørne, jærve, ulve, losser, hjorte, elge, bjerggeder, får, egern og bævere kalder alle stedet for deres hjem. En rejse ud i den flotte natur, er en oplevelse for livet.

Overvej en naturrejse til det smukke Canada

Det storslåede panorama over takkede bjergtinder, floder, skove, vandfald kendetegner dit ophold i Banff. Bare den rene luft på stedet er en fornøjelse. Så er du til oplevelser og rejser ud i naturen, skal du klart overveje at besøge Banff og Banff National Park i Canada. Det er en oplevelse for livet!

Læs i øvrigt mere på Banff National Parks hjemmeside.

Hos DANexplore kan du lave din egen individuelle rejse til Canada, og bl.a. planlægge udflugter hvor du ser bjørne eller hvaler.

Oversigt over Banff National Park


Vis stort kort

Fodboldrejse Barcelona – Rejs til Spanien og se FC Barcelona spille fodbold på Camp Nou

Oplev fodbold på en af Europas mest berømte hjemmebaner. På Camp Nou har FC Barcelona hjemme, og leverer fodbold i verdensklasse for op mod små 100.000 tilskuere. Tag på fodboldrejse…

Oplev fodbold på en af Europas mest berømte hjemmebaner. På Camp Nou har FC Barcelona hjemme, og leverer fodbold i verdensklasse for op mod små 100.000 tilskuere. Tag på fodboldrejse til Barcelona og få en oplevelse for livet.

FC Barcelona er vel p.t. verdens bedste klubhold i fodbold, og de er en fornøjelse at se spille fodbold på tv. Men er du rigtig fodboldfan, bør du overveje at rejse en tur til Barcelona og se FC Barcelona spille på hjemmebanen Camp Nou.

Fodboldrejse til Barcelona

Overvejer du en fodboldrejse med gutterne, bør I helt klart overveje en tur til Barcelona. Barças hjemmebane er en oplevelse i sig selv. Et kæmpe stadion med plads til mere end 99.000 tilskuere. En katedral om man vil, og Europas største fodboldstadion.

Det er en oplevelse at se en af FC Barcelonas kampe. Fodbold i verdensklasse, og god stemning på lægterne. Tag desuden en tur på FC Barcelonas fodboldmuseum, hvor du kan opleve nogle af klubbens historiske højdepunkter og få en rundtur på stadion. Her kommer man helt op øverst, hvor presseboksene befinder sig, og dybt ned i selve stadion, hvor du bl.a. vil se omklædningsrummene.

Billetter til FC Barcelonas kampe

Du kan købe billetter til Barças kampe på flere måder. Køber du hjemmefra, kan du købe fodboldbilletterne gennem FC Barcelonas hjemmeside (http://www.fcbarcelona.com/). Du kan også købe billetter gennem et rejsebureau eller arrangør, hvor du også kan købe en hel pakke, med flybillet og hotel også.

Befinder du dig i Barcelona, kan du købe billetter ved Camp Nou. Du kan også købe billetterne i kreditkortautomater fra banken La Caixa. Køber du billetterne i Barcelona, vil du kunne spare gebyrer til bureauer, og også selv få bedre overblik over hvilke pladser du kan købe billet til.

Camp Nou kan rumme lige knapt 100.000 tilskuere, og da det kun er til de helt store kampe at der er udsolgt, bør det være muligt at skaffe billetter til de fleste kampe.

FC Barcelonas kampprogram

Du kan finde Barças kampprogram på den officielle hjemmeside eller også på den danske hjemmeside www.fcbarcelona.dk.

Fodboldrejse som pakkerejse

En fin måde at tage på fodboldrejse på er at købe en pakkerejse hjemmefra. Fordelen ved dette er at du får en færdig arrangeret rejse, som indeholder flybilletter til Barcelona, hotel i Barcelona og billet til fodboldkampen på Camp Nou. Dermed slipper du for selv at skulle arrangere det hele, og kan nøjes med at koncentrere dig om at tage i lufthavnen til rette tid.

Den eneste umiddelbare ulempe er at en pakkerejse er dyrere, end hvis du selv arrangerer fodboldrejsen. Rejsebureauerne tager sig selvfølgelig betalt for at arrangere turen.

Her kan du se rejsebureauer som arrangerer fodboldrejser til Barcelona

Flybilletter til Barcelona

Skal du bestille flybilletter til Barcelona, er det nemmeste at gå ind på en af de store portaler og få et overblik over priserne der. Her kan bl.a. flybillet.dk, supersaver.dk og momondo.dk anbefales.

Hotel i Barcelona

Vil du selv finde et hotel i Barcelona, bør du starte på et af de to store hotel-sites, hvor du søge på de fleste hoteller i Barcelona. Du kan desuden se placeringer, søge efter bestemte placeringer i byen, se brugeranmeldelser og meget mere. Det bliver ikke nemmere end det.
hotels.com
booking.com

Tag en storbyferie i Barcelona

Barcelona byder foruden fodbold også på en masse andre ting. Byen er spækket med fantastisk arkitektur og huser flere imponerende bygningsværker. Mest kendt er kirken Sagrada Família, som endnu ikke er færdigbygget. Arkitekten er den afdøde Gaudi, som har stået for en stor del af byens mere særprægede arkitektur.

Barcelona er en international by med masser af mulighed for shopping, både i morderne butikker og små lokale butikker og markeder. Barcelona er et centrum for kultur, og du kan opleve masser af kunst, sport, udstillinger og koncerter.

Rejs til USA og se Thanksgiving football live

Thanksgiving Day football er et af de helt store tilløbsstykker i USA. Det er meget traditionsrigt, og Amerikansk football er en vigtig ingrediens. Ser du på sæsonen i NFL er…

Thanksgiving Day football er et af de helt store tilløbsstykker i USA. Det er meget traditionsrigt, og Amerikansk football er en vigtig ingrediens.

Ser du på sæsonen i NFL er der en række store begivenheder, inden vi når til Play off. Et af de helt store højdepunkter i American Football, er når der skal fejres Thanksgiving. Thanksgiving er en helligdag som i USA fejres den fjerde torsdag i november.

Familien samles om nogle festlige dage med masser af mad. Kalkun, diverse kartofler, pies og hvad der ellers hører sig til. Her i blandt: American Football.

Thanksgiving Day Football

Thanksgiving Day er en af de helt store dage i american football. Der spilles 3 kampe på Thanksgiving Day, som traditionelt trækker store dele af USA ind foran fjernsynet.

Folk fester og der er god stemning, når amerikanerne fejrer deres holiday celebrations.

En oplevelse at se en NFL-kamp

Før, under og efter kampene i NFL på Thanksgiving, er der høj stemning ude foran stadion. De udklædte og feststemte fans, sætter deres store præg på begivenheden, og det er en oplevelse i sig selv at opleve. Festen fortsætter under og efter kampen.

Billetter til kampene

Billetterne til kampene på Thanksgiving Day kan godt ligge højere end normalt, da det som nævnt er meget traditionsrige kampe. Vil du gerne ind til en af disse, skal du derfor gøre dig det klart, at det vil koste lidt. Endvidere bør du være ude i god tid, hvis du ønsker billet til kampen.

Køb af billetter ude foran stadion kan godt være muligt, men vil typisk være en bekostelig affære.
Tag derfor det sikre, og skaf billeterne i forvejen.

Køb en NFL-pakke

Når du vil tage til staterne for at se en NFL-kamp, kan du selv arrangere turen, eller lade andre gøre det for dig. Det nemmeste er selvfølgelig at købe en NFL-pakke, med rejse, ophold og billet i en rejsepakke. Vil du arrangere NFL-turen på egen hånd, ligger der selvfølgelig lidt mere arbejde i det, men du kan dog normalt spare lidt penge på denne måde.

Læs mere om køb af NFL-rejser og billetter her.

Halloween – Hvor rejser man hen for at fejre Halloween?

Halloween er den nat, hvor de døde lettest kan vende tilbage. Rejs ud og oplev hvordan man fejrer Halloween rundt om i verden. Halloween finder sted den 31.oktober. Halloween er…

Halloween er den nat, hvor de døde lettest kan vende tilbage. Rejs ud og oplev hvordan man fejrer Halloween rundt om i verden.

Halloween finder sted den 31.oktober. Halloween er åndernes nat, og er specielt kendt i USA.
Ifølge overtro er Halloween natten mellem 31. oktober og 1. november, den nat hvor de døde lettest kan vende tilbage til de levendes verden. Her vil de døde komme tilbage for at hævne sig eller skræmme de levende.

Vi kender nok Halloween for græskar, skeletter og trick-or-treating i USA. De senere år er vi dog begyndt at tage Halloween til os i Danmark, og her i slutningen af oktober, ser man flere og flere græskarhoveder rundt omkring i landet.

Men hvor skal du rejse hen, hvis du gerne vil gøre lidt mere ud af Halloween end normalt?

Halloween i USA

Det oplagte svar er selvfølgelig stedet hvor det hele sker – USA. I USA går de helt amok når det er Halloween, og der pyntes op overalt med græskar, skeletter, hekse, spøgelser og alskens uhyggelige ting. Der inviteres til Halloween-fest og børnene klæder sig ud og går ud og trick-or-treater.

Det er en oplevelse at rejse til USA og følge med i hvordan de fejrer Halloween. Bare det at gå rundt i de lokale kvarterer og se den fantasifulde oppyntning.

Flere steder i USA kan du også som turist komme helt tæt på de lokale traditioner. Der arrangeres offentlige fester og happenings på Halloween, som du kan deltage i og fejre aftenen sammen med amerikanerne. I bl.a. New York kan du finde mange flotte og underholdende feste og shows op til Halloween.

I Disneyland holder de Halloween for hele familien fra midt i oktober måned, og er du i USA med ungerne, er det helt klart et besøg værd.

Halloween i Disneyland Paris

Lidt tættere på Danmark end USA er Paris, hvor Disneyland Paris holder Halloween Festival i hele oktober måned. Disneyland er pyntet op med græskar, og alle de berømte skurke og banditter fra Disneys univers er på spil. Der fejres Halloween for børn i alle aldre, og afholdes bl.a. ikkeså-uhyggelige fester for de mindste børn.
news.disneylandparis.co.uk

Halloween i London Dungeon

Under Londons travle hverdag får du også mulighed for at fejre Halloween. I sidste halvdel af oktober er der Halloween uge, og du kan her opleve de døde helt tæt på, når onde mystiske væsener og personer, skræmmer de turister som måtte forvilde sig ned i London Dungeon.
www.the-dungeons.co.uk

Comacchio – oplev Halloween i Italien

I Italien fejrer de også Halloween. Overvej eksempelvis en tur til den historiske by Comacchio, som hvert år til Halloween fejrer Halloween Sgarabusen a Comacchio , og omdannes til en uhyggelig by, med skræmmende væsener, udstillinger og god mad med græskar i.
www.comacchio.it

Rejs ud og se det danske landsholds kvalifikationskampe til EM eller VM

Oplev det danske landsholds udekampe i fodbold. Rejs ud og se Danmarks kvalifikationskampe til EM eller VM i selskab med andre roligans. Fodbold er Danmarks nationalsport, og landsholdet har en…

Oplev det danske landsholds udekampe i fodbold. Rejs ud og se Danmarks kvalifikationskampe til EM eller VM i selskab med andre roligans.

Fodbold er Danmarks nationalsport, og landsholdet har en helt speciel plads i de fleste danskeres hjerter. Det er en oplevelse at opleve stemningen i Parken, blandt mange tusinde roligans, som forsøger at gejle landsholdet op til sejr. Der er som oftest fest og glade dage, og at opleve godt 40.000 synge nationalsangen, kan give gåsehud hos de fleste.

For de hardcore fodboldfans, kan det også være sjovt at støtte landsholdet på deres udekampe. Du får så oplevet et andet land på tætteste hold, samtidigt med at du kan støtte fodboldlandsholdet (forhåbentligt til sejr).

Bestil fodboldrejsen som en pakke hos et rejsebureau

Den nemmeste måde at rejse med til landsholdets kvalifikationskampe på, er helt klart at bestille en pakkerejse hos et af de rejsebureauer, som tilbyder rejser til landskampe.

Her får du en fuldt arrangeret tur, hvor der både er sørget for transport og overnatning for dig. Det eneste du egentligt skal sørge for selv, er at dukke op i lufthavnen, pakke landsholdstrøjen i kufferten, og drage af sted i godt humør.

Det gode ved at vælge en fodboldrejse hos et rejsebureau, er at du altid vil følges med andre roligans på turen. I vil blive transporteret sammen, bo på samme hotel, følges ad til kampen osv. Selv om man ikke kender hinanden, er man med det samme med i et form for fællesskab. Vi er danskerne….


DBU har en række officielle rejsepartnere, som hver ligger inde med et antal billetter til fodboldlandsholdets landskampe. Disse rejsebureauer arrangerer næsten altid fodboldrejser til de forskellige destinationer.

Prisen på en pakkerejse til landsholdets kampe svinger meget. Det afhænger af stedet, hvor attraktiv modstanderen er og hvor gode transportmuligheder der findes til rejsemålet.

Stemningsbillede fra Danmarks udekamp på Cypern i oktober 2011 Stemningsbillede fra landsholdets kvalifikationskamp på Cypern i oktober 2011
Fotos: Allan Henriksen

Arranger turen til landsholdets udekampe selv

En anden mulighed er selvfølgelig at arrangere turen selv. Her er der større mulighed for at bestemme prisen selv, da du jo kan vælge transport, varighed og hotel efter økonomi. Ofte vil det være muligt at købe billet på stadion til udeholdsafsnittet.

Enten kan du arrangere turen som en fodboldtur, eller vælge at tage en uge eller mere på rejsemålet, og så lade landskampen være en del af opholdet.

Denne form for fodboldrejse er normalt klart billigere, men indebærer selvfølgelig også at du selv skal sørge for alt det praktiske.

Rejsebureauer der tilbyder rejser til fodboldlandsholdets udekampe

Mangaard Travel Group
Movement Travels

NFL rejser – rejs til USA og oplev Amerikansk football

Amerikansk football er blevet uhyre populært herhjemme, og for dig som er fan, er det derfor oplagt at overveje at rejse til USA og se en NFL kamp. Amerikansk fodbold…

Amerikansk football er blevet uhyre populært herhjemme, og for dig som er fan, er det derfor oplagt at overveje at rejse til USA og se en NFL kamp.

Amerikansk fodbold skal opleves i USA. Det er meget mere end bare en football-kamp. Det er oplevelse i sig selv, bare at være i nærheden af stadion, når der afvikles en football-kamp i NFL.

Den intense og glade stemning under optakten, under og efter kampen er det hele værd.

Der til kommer selvfølgelig selve kampen, som er 4 x 15 minutters intens kamp, med tacklinger så knoglerne knaser, taktik på højeste niveau, og atmosfære ud over noget du har oplevet før.

Nem rejse med en NFL-pakke

Den nemmeste måde at komme i gang med planlægningen af en rejse til USA for at se NFL, er at danne sig et overblik over hvilke pakkerejser der findes hos de forskellige rejsebureauer.

En NFL-pakke vil typisk indeholde billetter til en NFL-kamp og nogle dages overnatning på hotel. Nogle steder kan du også købe din NFL-pakke hvor flybilletter er med i prisen.

Priserne på billetter til en NFL kamp vil dog typisk ligge lidt højere, når du køber en NFL-pakke, da rejsebureauet jo også gerne vil tjene en skilling.


Planlæg selv din NFL rejse

En anden måde at opleve NFL i USA på, er selvfølgelig at planlægge turen selv. Hvis du alligevel skal rejse til USA, kan du jo overveje at supplere dit ophold med en kamp i NFL. I så fald skal du nok overveje at købe NFL billetterne til kampen hjemmefra, da kampene ofte er udsolgte.

På the National Football Leagues hjemmeside, kan du finde det officielle sted til køb af NFL tickets. Her vil du finde en oversigt over holdene i NFL, og kunne købe billet til den enkelte kamp. De billigste billetter ligger typisk fra 50$, mens de dyre NFL billetter ligger i et noget højere prisleje.

Ticketsnetwork kan du også købe sportsbilletter i USA, bl.a. NFL.

Desuden kan du altid klikke ind på det lokale football holds hjemmeside, og finde en oversigt over billetter der.

Køb NFL billetten på kampdagen

Der findes også den mulighed at købe billetten til NFL kampen på selve kampdage, på stadion. Det kræver dog mere is i maven, da kampen kan være udsolgt. I så fald, skal du se efter om kan købe billetter af andre folk. Der er altid nogen der sælger billetter foran stadion. Men det er et gedemarked, så du kan være heldig at købe billetter billigt, men kan også være uheldig at du må betale mere end normalt.


Danske rejsebureauer der tilbyder NFL rejser

Der er en række rejsebureauer i Danmark der tilbyder rejser til NFL. Herunder kan du se en liste med rejsebureauer der tilbyder nfl-rejser.

Bøjgaard Travel
www.boejgaard.dk

MyPlanet
www.myplanet.dk

TEAM BENNS
www.team-benns.com

Travel Sense
www.travelsense.dk

Cykelferie på Mallorca – oplev skønne Mallorca på cykel

Mallorca er et godt sted til charterferien, smukt og solrigt. Mallorca er også et oplagt mål til en cykelferie. Cykel rundt på øen og få naturen helt tæt på. Mallorca…

Mallorca er et godt sted til charterferien, smukt og solrigt. Mallorca er også et oplagt mål til en cykelferie. Cykel rundt på øen og få naturen helt tæt på.

Mallorca er et af danskernes foretrukne rejsemål for charterferien. Det er solrigt, med dejlige strande og skøn natur, og så er det også forholdsvis tæt på, og kan nås på få timers flyvning.

Noget som de fleste ikke ved, er nok at Mallorca faktisk også er et fremragende sted til en cykelferie.

Mallorca byder nemlig på flere typer terræn som byder sig til for de fleste cykel-motionister. Øen har alt lige fra kuperet terræn inde på øen, til bjergkørsel eller cykelture langs stranden.

Mallorca er også en overkommelig størrelse på en cykel, med godt 100 km fra nord til syd, og tilsvarende fra øst til vest. Det samlede areal er på 3.640 km2 med en kystlinie på hele 555 km.

Leje eller medbring egen cykel til cykelferien

Det nemmeste er helt klart at leje cyklen på Mallorca. Der findes et utal af steder der lejer cykler ud til turister, så du vil altid kunne finde en type cykel der passer til netop dit behov på cykelferien.

Langs strandene står folk nærmest i kø for at leje cykler ud til dig, og prisen for leje af cykel er bestemt overkommelig, og afhænger af cykeltype. En racer vil koste noget mere end en standard cykel.

Er der mere cykel-entutiast over dig, vil du formentligt helst have din egen cykel med. I så fald skal du arrangere transport med flyet, det er dog ikke specielt dyrt, så det er da en god mulighed.


Cykelferie på Mallorca - cykelsti ind til Palma by

Cykeltur langs kysten ved Playa de Palma

Et af de oplagte mål for en ferie på Mallorca, er at leje et par cykler, en tandem eller andet, og cykle en tur langs Playa de Palma-bugten og ind til hovedbyen Palma. Jeg gik selv turen fra S’Arenal og Can Pastilla og ind til Palma by, sidste år. Der er lagt en fin flisebelagt cykelsti og gangsti hele vejen, og den flotte udsigt byder sig til en god tur. Cyklen er oplagt, da det er en forholdsvis lang gåtur på ca. 2 timer.

Der kan lejes cykler overalt på Playa de Palma, så det er nemt at gå til. Og den skønne udsigt hele vejen ind til Palma, er hele turen værd.

Cykelferie i Mallorcas bjerge

Den kuperede del af Mallorca byder på de to bjergkæder, Sierra de Tramuntana og Serres de Llevant. Sierra de Tramuntana ligger i det nordvestlige Mallorca, og er den største og højeste af de to bjergkæder. Det højeste punkt er Puig Major på 1,445 m.

Begge bjergkæder byder på flot natur, og forskellige typer stigninger og hårdhed. Det sidste gør Mallorca til et yndet træningssted for flere af topholdene i cykelsporten.

Men trods de forskellige typer udfordringer, er der også mere milde stigninger, som passer sig til den almene cykelturist.


Mallorca skal være til cykelferie

De lokale myndigheder gør meget ud af at optimere forholdene på øen, for at gøre det til et endnu bedre sted for dig med cykel. Der bliver lavet flere og flere afmærkede cykelruter, anlagt flere cykelstier og forbedret forhold for udlejning af cykler i Palma.

Læs mere om Mallorca på det officielle turistkontor hjemmeside, for de Baleariske Øer.

Hold påskeferie i Rom og oplev påskemessen ved Peterskirken

Tag på storbyferie i Rom i påsken, og hold en idyllisk påskeferie i byernes by. Rom er altid et smukt syn, og i påsken kan du desuden opleve påskemessen på…

Tag på storbyferie i Rom i påsken, og hold en idyllisk påskeferie i byernes by. Rom er altid et smukt syn, og i påsken kan du desuden opleve påskemessen på Peterspladsen.

Rom er et smukt syn. En gammel by fuld af seværdigheder, antikke bygninger, historie, folkelivet, stemningen og det behagelige klima ved middelhavet. Første gang med er i Rom bliver man nærmest overvældet af de mange indtryk. Det er en moderne storby, men samtidigt er den fyldt med historie og flot gammel arkitektur. Det virker som om der er noget at se overalt.

En kort påskeferie i Rom er godt, men i mine øjne alt for lidt til at opleve byen. Jeg vil klart anbefale at tage en uge eller mere, så meget er der at se.

Historiske seværdigheder på påskeferien i Rom

Der er historie overalt, og flere af dem skal du opleve når du er på påskeferie i Rom. Colosseum er en klassiker og er et imponerende bygningsværk. Ikke mindre fascinerende er det at opleve stedet, hvor gladiatorkampe udspillede sig, og lære en smule mere om det historiske amfiteater.

Hold påskeferie i Rom og se PeterskirkenPåskeferien bør også gå et smut forbi det Sixtinske Kapel, hvor Michelangelos flotte udsmykkede loft, er et imponerede syn. Det Sixtinske Kapel ligger i komplekset hvor Vatikanmuseerne holder til. Vatikanet er i det hele taget et besøg værd. Verdens mindste stat, beliggende midt i en af Europas største byer. Her vogter schweizergarderne over den katolske kirkes højborg.

Det mest imponerende i Vatikanet er dog nok den enorme Peterskirke, som er en af verdens største kirkebygninger, og et af de helligste steder for kristendommen. Facaden på Peterskirken er over 100 meter bred, og mere end 40 meter høj, og selve kirkerummet er mere end 200 meter langt. Det er en enorm bygning, og dybt dybt overvældende at se helt tæt på. Ikke mindre imponerende er den enorme kuppel på toppen, som er mere end 40 meter i diameter og får kirken op i en højde af knapt 140 meter.

Foran Peterskirken ligger Peterspladsen, hvor to store kolonnader strækker sig ud rundt om pladsen. De er kendt for de mange søjler, og de utallige rækker af skulpturer af helgener og paver.


Oplev påskemessen på Peterspladsen

Vælger du at holde din påskeferie i Rom, vil det være oplagt at lægge vejen forbi Peterskirken. Der vil være flere messer og optog, og det vil være muligt at få et glimt af paven. Langfredag finder det følelsesladede Via Crucis-optog sted ved Colosseum sted. Påskesøndag finder den store påskemesse sted ved Peterskirken, hvor paven sender påskehilsener ud på flere sprog. Ønsker du at opleve de religiøse optog og messer, skal du forberede dig på at der vil være masser af mennesker i Rom. Der vil være stuvende fuldt af pilgrimme, troende og nysgerrige turister.

Fodboldrejser – tag ud og se de store fodboldkampe

For dem af os der er bidt af en gal fodbold, er det altid en fornøjelse at opleve de store kampe, på de store stadions. Med 40.000 på lægterne er…

For dem af os der er bidt af en gal fodbold, er det altid en fornøjelse at opleve de store kampe, på de store stadions. Med 40.000 på lægterne er stemning enorm, intensiteten er i top, og der spilles flot fodbold med nogle af verdens bedste fodboldspillere.

Har man først oplevet en af de store kampe, eller set et af de store hold live, bliver det lokale superliga-bold aldrig det samme igen. Det er da meget hyggeligt at se en superliga-kamp, men det bliver aldrig muligt at sammenligne med en hjemmekamp på Camp Nou med Barcelona eller Manchester United på Old Trafford.

Det kan klart anbefales at tage på fodboldrejse og se en kamp udenlands, og det behøver ikke nødvendigvis at være en bekostelig affære.

De helt store hold ved dog typisk godt hvad de er værd, men så kan man prøve at kigge på rejsemulighederne. Her kan man godt sammensætte en billig fodboldrejse.

Fodboldrejse som pakkerejse

Den nemmeste løsning på en fodboldrejse er at købe en af de pakkerejser, som tilbydes på flere hjemmesider og af rejsebureauerne. En fodbold pakkerejse vil typisk være en forlænget weekend i en storby, med hotel, fly og fodboldbilletter. Typisk er det en ok pris for den slags fodboldrejser, og værd at tage med i regnestykket, er det at det hele klares for dig.

Priserne på en færdig fodboldrejse afhænger meget af hvilke hold man vil se spille. De store hold koster meget mere, end de mindre hold, og topkampene er jo naturligt de dyreste. I England er det forholdsvist dyrt at se Arsenal, Chelsea og Manchester United, men går turen længere sydpå, er priserne typisk billigere for de store kampe.


Sammensæt din egen fodboldrejse

Har du tid og lyst, er den billigste vej til en fodboldrejse, at du selv planlægger fodboldrejsen fra start til slut. På denne måde, kan du selv bestemme hvilken prisklasse du vil ligge i for fly, hotel og fodboldbillet.

Sæt dig ned og kig kampkalenderen igennem på det hold I gerne vil se, og prøv derfra at tjekke flybilletter og hotelmuligheder. Billetten bør du købe hjemmefra for at være sikker på at få fat på en. Du kan typisk købe billetten gennem klubben, eller også tage en af de udbydere på nettet, som sælger fodboldbilletter til de europæiske fodboldhold.

Jeg har selv erfaring med at købe billetter til FC Barcelona hos ARTE Udland, hvorefter jeg selv arrangerede rejsen til Barcelona. Fandt et billigt fly, og et billigt hotel i centrum af Barcelona.

Køb billetten på ferien

En tredje mulighed er at prøve at købe fodboldbilletter, når du allerede er et sted henne på ferie. Det kunne være en billig afbudsrejse eller en charterferie sydpå. Det er billigere at købe billetten hos klubben, end med eks. en dansk mellemhandler. Ulempen er at du ikke kan være sikker på at få fat i en billet, da du typisk vil være sent ude.


Fodboldrejse til Mallorca med stor rabat

Mit seneste eksempel på en billig fodboldrejse, er min netop overståede tur til Mallorca. En kammerat og jeg sad tilbage først på sommeren og snakkede om at det kunne være sjovt at tage en fodboldrejse til Mallorca, hvis Michael Laudrup blev træner, som rygterne antydede. Det gik som bekendt i opfyldelse, og vi besluttede os for at tjekke mulighederne for at komme billigt afsted.

Først undersøgte vi markedet for pakke-fodboldrejser. Der var ikke nogen på det tidspunkt, men en henvendelse hos en af de anerkendte arrangører, gav et bud på små 2800, for tre dages ophold, og uden fly.

Det ville vi dog mene at vi kunne gøre bedre selv, og gravede derfor i mulighederne. Det endte med at vi købte billetterne hos ARTE Udland, til ca. 800, hotelophold i Palma for godt 1000 kr og flybilletter fra Lübeck i Tyskland til 2000. Det regnestykke giver knapt 2000,- pr. mand, dog med en tur frem og tilbage til Tyskland i en dieselbil. Så vel sagtens en besparelse på 1000-1500,- pr. mand for en fodboldrejse til Mallorca. 🙂

Type on the field below and hit Enter/Return to search