Tag på storbyferie til London og oplev de berømte musicals i Londons West End kvarter. De store teater-opsætninger er en fantastisk oplevelse for alle.

Skal du på storbyferie i London, bør du helt klar overveje at tage ind og se en musical. I Londons West End kvarter finder du alle de største teatre, hvor du kan opleve de store og berømte teaterforestillinger og musicals.

Der er mange teatre, og der er forestillinger stort set alle aftener. De fleste teatre har endda også matiné forestillinger enkelte dage, som er eftermiddagsforestillinger der starter midt på eftermiddagen. Det kan være en fordel hvis du eksempelvis har børn med ind og se en musical.

Billetter til musical i London

Teatrene i West End har forskellige billetkategorier til deres musicals, og billetpriserne spænder vidt. De billigste pladser starter ofte ved 3-400 kr. mens de dyrere pladser sagtens kan ligger på 7-800 kr. pr. billet. Det afhænger også af hvilket teater og hvilken forestilling du vil til.
De store, berømte og mest populære forestillinger er dyrere end de mindre kendte.

En ting du skal være opmærksom på er hvor pladserne befinder sig i teatret. De billigste pladser kan godt have begrænset udsyn. Ofte vil det stå noteret ved det enkelte teater, men det er rart at være forberedt på forhånd. Kig derfor godt på oversigtskortet, så du så vidt muligt undgår de dårligste pladser.

Billetter kan købes hjemmefra eller i London

Det er rigtigt nemt at få fat på musicalbilletter. Er du den administrative type, der gerne vil have styr på det hele hjemmefra, kan du gå ind på det enkelte teaters hjemmeside, eller finde en af de officielle udbyderes hjemmesider. Her finder du altid et stort udvalg af billetter, og kan nemt se hvor i salen du vil komme til at sidde, hvis du køber en bestemt type billet.

Billetten printes typisk ud på din egen printer, hvorefter du bare medbringer denne til teatret. Det fungerer rigtigt godt, og jeg har selv god erfaring med dette. Eneste ulempe er selvfølgelig at du betaler lidt ekstra for musicalbilletten, i forhold til hvis du købte den i London.

Her kan du se 3 af de største online udbydere af billetter til musical i London.
Ticketmaster
London Theatre Direct
Box Office Tickets

Du kan også købe billetterne til musicalen i London. Det oplagte er selvfølgelig at tage hen til teatret hvor forestillingen foregår. Her kan du nemt se de forskellige priser og billetkategorier. Ulempen er selvfølgelig at der kan være udsolgt, og til de største musicals kan det være en ide at bestille i god tid. Men ofte vil sagtens kunne få billetter til de forskellige forestillinger.

En tredje måde at købe billet på, er at gå til en af de mange box offices, som ligger rundt omkring i London centrum. Mest kendt er nok tkts på Leicester Square, som er Londons mest berømte og populære billetshop til teaterbilletter. Her kan du købe billetter til de fleste forestillinger i West End.
www.tkts.co.uk

West Ends teatre

Londons West End kvarter er fyldt med store teatre. Det ene mere kendt end det andet. Mest kendte er nok de store Her Majesty’s Theatre, The Dominion Theatre, Queen’s Theatre, Prince Of Wales Theatre, London Palladium Theatre, Apollo Victoria Theatre og Lyceum Theatre.

5 gode musicals i London

Det er svært at rådgive hvad du skal se, for folks smag er forskellig, og der er rigtige mange gode musicals i London. Men herunder får du mit bud på 5 musicals, som du bør overveje at se næste gang du er i London.

Phantom of the Opera – Her Majesty’s Theatre
Phantom of the Opera er musicalernes mester – Andrew Lloyd Webbers – mesterværk. Stykket er et musicalfænomen, hvor vi får alt hvad en musical skal indeholde. En god historie, effekter, flotte kostumer og ikke mindst fantastisk musik og sang. I Phantom of the Opera følger vi den unge pige Christine og hendes liv på et fransk teater. Teatret terroriseres af et fantom (spøgelseskarakter), som ønsker at gøre Christine til den førende sangerinde. The Phantom of the Opera har gået sin sejrsgang over hele verden, og i London har musicalen for længst passeret 5000 forestillinger.

The Lion King – Lyceum Theatre
Vi kender vel alle historien om løveungen Simba, som mister sin far og flygter fra kongeriget og sin plads som løvernes konge. Historien er skøn og musikken er helt fænomenal. Dette er klart en af de bedste musicals jeg har set, og jeg vil anbefale den til dig der vil have børn med til musical i London. Den er intet mindre end fantastisk!

We Will Rock You – The Dominion Theatre
I We Will Rock You følger vi Galileo engang i fremtiden, hvor musikinstrumenter og rock musik er blevet forbudt og det håndhæves af The Ga Ga Cops. Modstanden vokser og rebellerne vil finde en sagnomspunden guitar, så de selv kan lave musik igen. We Will Rock You indeholder en perlerække af Queens største hits, og er en af de mest populære musicals i London.

Mamma Mia! – Prince of Wales Theatre
‘Handlingen i Mamma Mia! udspiller sig på en græsk middelhavsø, hvor vi følger en mor, en datter, tre mulige fædre, som inviteres til datterens bryllup. Den populære musical er set af millionvis af mennesker, og ABBA’s berømte sange giver publikum en perfekt oplevelse.

Les Misérables – Queen’s Theatre
Den verdensberømte musical havde premiere i London i 1985, og er set mere end 55 mio. mennesker på verdensplan. Handlingen der udspiller sig i Frankrig i det tidligere 19. århundrede, er en gribende beretning om liv og død, kærlighed og had, uret og retfærdighed.

Musical er også for børn

Musical kan i høj grad også være en stor oplevelse for børn. Der findes flere teatre som byder på shows og forestillinger der er skræddersyedes til børn. Løvernes Konge (The Lion King) er nok den mest kendte, og er en kæmpe oplevelse for børnene. Det skader på ingen måde at de er opvokset med Disneys klassiker på DVD. Sangene og historien kender de, og de mange skuespillere klædt ud som dyr, er et sikkert hit.

I kan også opleve Shrek The Musical, som er baseret på den kendte animerede figur. Eller hvad med den udødeliggjorte Troldmanden fra Oz (The Wizard Of Oz).

Kort over teatre i Londons West End


Vis Teatre med musicals i Londons West End på et større kort