Limassol er den næststørste by på Cypern, og byder på både solskin og strande, historie og kultur, samt muligheder for shopping og forlystelser.

Cypern er et oplagt rejsemål for alle der ønsker en blanding af sol, strand, historie, kultur op afslapning. I Limassol, den næstestørste by på Cypern, finder du alt dette.

Limassol er beliggende på Cyperns sydkyst, på den græske del af Cypern., og huser mere end 100.000 indbyggere. Temperaturen her befinder sig i den rigtig gode ende, og med mere end 300 solskinsdage om året, er der næste altid sol i Limassol. Limassol er derfor oplagt til solskinsferie for dig der vil ligge på stranden, eller ved en pool ved hotellet.

Ved stranden finder du rig mulighed for at dyrke alskens vandsport.

Shopping og forlystelser i Limassol

Byen byder på rig lejlighed for shopping, og du finder både større modebutikker og masser af mindre butikker, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Du kan tage en tur i den gamle bydel, hvor du bla. finder markeder og små butikker.

Natteliv er der også masser af i Limassol, og på Makarios Avenue finder du et pulserende natteliv, med barer og restauranter.

Limassol byder i september på den årlige vinfestival, og der afholdes også både en maskeradefestival og en dramafestival, som er et besøg værd.

I og omkring Limassol findes der flere forlystelsesparker, hvor du kan få børnene motioneret.

Følg i Richard Løvehjertes fodspor

Limassol byder på masser af historie, og du kan besøge slottet midt i byen, hvor kong Richard Løvehjerte af England, giftede sig med Berengaria af Navarra. Slottet er i dag indrettet som museum.

Limassol var en en vigtig by i middelalderen, og Richard Løvehjerte kom forbi under sine berømte korstog.

Lidt uden for Limassol finder du Kolossi slottet. Slottet er et flot kig ind i fortiden, og du må endelig ikke gå glip af den imponerende udsigt fra toppen af slottet.

Vest for Limassol finder du Kourion udgravningerne, hvor du bl.a. kan se et stort amfiteater. Sætter du dig på tilskuerpladserne får du det flotte middelhav som en imponerede baggrund til teatret. Udgravningerne viser også en række imponerende mosaikgulve, som du finder i det smukke Eustolios hus.

Kolossi slottet ved Limassol på Cypern Amfiteatret ved Kourion nær Limassol, Cypern

Alt det gode fra det græske køkken

Cypern og Limassol er kendetegnet ved at du finder alt det gode fra det græske køkken her. Limassol byder på mange hyggelige restauranter og tavernaer, hvor du kan spise lækker græsk/cypriotisk mad. Præcis som man kender det fra de græske ferieøer.

Vejret i Limassol, Cypern

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Højeste temperatur 18 18 20 23 27 31 33 33 31 29 23 19
Laveste temperatur 9 9 10 13 17 20 22 23 21 18 13 10

Kort over Limassol


Vis stort kort