Cypern er et dejligt rejsemål for charterrejsen, noget som da også er ved at gå op for os danskere, Cypern byder på masser af varme, og tilbyder alt det som vi kender fra de populære græske øer.

Cypern ligger godt placeret i forhold til sol og varme, og byder på over 300 solskinsdage om året. Øen befinder sig i det østlige middelhav, syd for Tyrkiet og næsten helt ovre ved Libanon. Placeringen giver masser af varme, noget vi danskere jo elsker.

Tidlig efterårsferie på Cypern

Det dejlige klima rækker lang hen i efteråret, og gør Cypern til det perfekte rejsemål for en charterrejse i efterårsferien, eller som tidlig efterårsferie i september. Der er garanti for solskin det meste af efteråret på Cypern.

Charterrejse til Cypern i september

I september ligger gennemsnitstemperaturen på Cypern på 30-31 grader, mens middelhavet byder på vand der er 25 grader varmt. Vil du derfor gerne undgå den dyrere periode lige omkring efterårsferie i uge 42, kan du overveje Cypern i september.

Charterferie til Cypern i oktober

I oktober måned er det stadig varmt på Cypern. Temperaturen ligger stadig på behagelige 27-28 grader i gennemsnit, og badevandet i middelhavet ligger stadig omkring de 25. De temperaturer passer perfekt til en dansk efterårsferie sydpå, og Cypern er da også et yndet rejsemål for en charter i efterårsferien.

All inclusive Cypern

Som de fleste populære rejsemål, kan du også til Cypern købe en All inclusive charterrejse. Det gør det nemt for specielt børnefamilier, at de ikke skal tænke på at lede efter spisesteder flere gange dagligt.

Hvor på Cypern skal du bo?

Cypern byder på en lang række gode destinationer til din charterferie. Agia Napa, som byder på nogle af Cyperns bedste og mest børnevenlige strande. Fig Tree Bay er også et lækkert familieområde, med lækre børnevenlige strande. I Limassol får du lidt af hvert. Strande, byliv, historie og seværdighederne helt tæt på. Larnaca er ligesom Limassol en god kombination af både strand og by. Du finder god mulighed for shopping her.

Cypern fakta

Valuta: Euro
Tidsforskel: Dansk tid + 1 time
Sprog: Cyprioterne taler græsk i syd og tyrkisk i nord.
Indbyggertal: Der bor ca. 1 mio. indbyggere på Cypern.
Størrelse: 9,251 km2 (Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet)
Hovedstad: Nicosia
Befolkning: Befolkningen på Cypern udgøres af 77% græsk cyprioter og 18% tyrkisk cyprioter og 5% andre.
 


Vis stort kort