På Island finder du masser af smukke naturoplevelser, og en rejse til Island er en helt unik oplevelse. Du får vandfald, gejsere, vulkaner og meget mere på en tur til Island.

Enhver bør unde sig den oplevelse at besøge Island. Det er et forunderligt sted med masser at byde på.  Du kan shoppe i Reykjavik, tage i spa, dyrke actionsport, fiske efter laks, ride på islandske heste og meget mere. Og så er der ikke mindst den særprægede og smukke natur.

Naturrejse til Island

En stor del af en rejse til Island er at opleve den smukke natur de har. Landskabet varierer meget, og det første der slår en er af der jo er masser af klipper og lavasten. Nogle steder kan naturen virke ensformigt og trist, mens den andre steder på naturen når den er smukkest.

Island er et mekka af flotte vandfald og gejsere, og når du rejser derop skal du tage en tur forbi det enorme vandfald Gullfoss. Gullfoss er Islands største og mest imponerende vandfald, hvor vandet falder mere end 30 meter ned i den dybe kløft. At man endda kan gå helt tæt på kanten giver kun endnu mere respekt, når man står og betragter de imponerende vandmasser.

Gullfoss vandfaldet på Island  Seljalandsfoss vandfald, Island

Island er desuden kendt for sine varme kilder og naturligt varmt vand. Geysir er et område hvor du kan komme helt tæt på gejsere og små varme søer og pytter. Området er inddelt med en sti, som du kan følge endt blandt de varme kilder. Det er imponerende at se de flotte og farverige søer, hvor af mange byder på næsten kogende vand. Som prikken over i’et skal du se gejseren Strokkur, som med jævne mellemrum skyder vand og damp op i en højde af 30 meter.

Lejer du en bil kan du komme lidt længere væk, og tage hen til en af de mange andre smukke søer. Eller hvad med et smut hen og gå en tur på en af gletscherne. 

Naturen på Island er dybt betagende, og hele rejsen værd. Der er store kræfter på spil her, og i horisonten vil du kunne se Islands største vulkan Hekla.

Sidst på foråret og i efteråret er også der hvor der er størst chance for at opleve nordlys. Islands nordlige placering gør at der ofte vil kunne ses nordlys, hvis vejrforholdene er til det.

Nordlys over Island Strokkur gejsereren på Island

Spa, wellness og afslapning på turen

Det naturligt varme vand kan bruges til mange ting, og ikke mindst til at nyde lidt luksus på ferien i Island. Der findes mange små steder der tilbyder spa og wellness, hvor du kan bade i det varme vand, som ofte naturligt ligger på 40 grader.

Mest kendt er selvfølgelig Den Blå Lagune, som er et af Islands mest kendte steder. Her kan du bade og svømme rundt i dejligt varmt og mineralholdigt vand. Eller du kan blive skrubbet med mudder, som skulle være sundt for huden. Når du er færdig med dit ophold i lagunen, kan du slutte af med en gang massage. Den Blå Lagune er noget du skal opleve. Bare dette sted er nok til at du vil besøge Island igen.

Aktiv ferie på Island

Skal det ikke være ren afslapning det hele, findes der heldigvis mange aktiviteter og sport på Island. Er du til vandsport kan du sejle i kano, kajak eller dyrke river rafting i Islands floder. I floder og åer er der også rig lejlighed for at dyrke fiskeri.

Du kan også tage på en guidet tur ud for a se på hvaler. Hvaludflugt er en hel speciel oplevelse, hvor du kan komme tæt på de store dyr, og være heldig at se flere slags hvaler og delfiner.

Er du mere til aktiviteter på land, kan du ride på heste. Flere steder kan man leje de traditionelle islandske heste, og tage en tur på hesteryg. 

Kør selv ferie på Island

Det kan anbefales at leje en bil, når I kommer til Island. Det er en forholdsvis stor ø, og der er langt rundt. Med en bil bliver det hele nemmere og mere tilgængeligt. En kør selv ferie på Island kan anbefales, så man kan tage ud og se noget for hele familien.

Billig rejse til Island

Den Islandske økonomi har skrantet gevaldigt de seneste år, og kursen på den islandske krone er lav. Det er derfor billigere at opholde og leve på Island, end det ellers har været. Det kan du med fordel udnytte og dermed få en billig rejse til Island.

Find overnatning på Island