Anmeldelse af ferie til Mallorca, på Viva Alcúdia Sun Village – 3,5 stjernet familiehotel – i Alcúdia ved Playa de Muro stranden på Mallorcas østkyst.

Netop tilbagevendt fra en uges dejlig ferie på Mallorca, synes jeg at jeg vil dele oplevelsen med dig, og komme med en lille anmeldelse af charter-ferien.

Charter-ferie til Alcúdia med Apollo Rejser

Beslutningen var taget. Vi ville sydpå. Efter en meget kedelig dansk sommer, trængte vi til at få en god gang sol. Vi ville gerne til Mallorca, og sonderede derfor terrænet for muligheder. Valget faldt på Alcúdia, da området er meget børnevenligt. Det var nemlig første gang vi skulle have vores knapt 3 årige datter med udenlands.

Alcúdia er et populært sted for danskerne, og det viste sig også hurtigt at de fleste danske rejsebureauer tilbød rejser til Alcúdia. Valget faldt på Apollo Rejser.

All Inclusive Familiehotel i Alcúdia

Apollo tilbød en charter-ferie med ophold på hotel Viva Alcúdia Sun Village. Dels fordi det var et familiehotel med stor fokus på mindre børn, men også fordi at det var muligt at bestille All Inclusive. På vores datters første charter-ferie ville vi ikke tænke på at skulle finde mad, men bare nøjes med at holde ferie og hygge os. Apollo gav det bedste bud på dette indenfor vores prisramme.

Online bestilling af charter-ferien

Charter-ferien blev bestilt på Apollo Rejsers hjemmeside. Det gik nemt og hurtigt, og deres online bestilling fungerede upåklageligt. Internet billetterne blev sendt på e-mail få dage efter bestillingen.


Fly fra Billund til Palma de Mallorca

Afrejsen fungerede upåklageligt. Online check-in var ikke muligt på bll.dk og sas.dk, men til gengæld tog det 2 minutter i en Self-service automat i Billund Lufthavn. Vi fik en klapvogn med uden at høre mere til at vi checkede 4 stykker bagage ind.

Ankommet til Palma lufthavn, stod der en guide klar ved bagage-udleveringen, til at fortælle hvor vores charter-bus til hotellet i Alcúdia holdt. I bussen fik vi en kort introduktion fra Apollo, og udleveret lidt materiale om ture og kontaktmuligheder. Herefter blev vi kørt til hotellet.

Første indtryk af Viva Alcúdia Sun Village

Vi ankom til hotellet godt 23.30 og fik trods de mange gæster, checket hurtigt ind på hotellet. Fandt vores værelse og begav os ned til restauranten, hvor de i anledning af vores sene ankomst, havde arrangeret en let natmad. Det fungerede fint med brød, diverse pålæg, frugt, melon osv.

Vores lejlighed var fin og komfortabel. Et soveværelse med to senge som dobbeltseng, et lille badeværelse og et opholdsrum med stue (med 2 sofasenge) og et lille køkken. Fint, dog uden at være prangende. Men ganske fint for os 3.

Hotel-området bar præg af at det (selvfølgelig) var meget turistpræget. Stor restaurant, en scene foran restauranten med masser af borde opstillet, og ikke mindst 3 swimmingpools. En større pool med en dybde på ca. 1,30 meters dybde, en børnepool på ca. 40 centimeters dybde, og endnu en børnepool på vel en 60 centimeters dybde. Den store børnepool var udstyret med stort piratskib, med masser af vandrutsjebaner. Ganske fornuftigt, for vores lille familie.

Heldigvis var der ikke stuvende fuldt, og vores placering af ferien i september, gjorde da også at vi håbede at det var til at komme til i pool-området. Ingen problemer her. Masser af ledige solsenge, og masser af plads i de 3 pools.

Viva Alcúdia Sun Village scene til underholdning Viva Alcúdia Sun Village pool

All Inclusive på Viva Alcúdia Sun Village

Vi havde bestil All Inlcusive på ferien til Alcúdia, og det indebar at vi ved checkin fik monteret et lille stofarmbånd, så personalet kunne se at vi var All Inclusive kunder.

Herefter var der fri adgang til stort set alt. Morgenbuffet, frokostbuffet og aftenbuffet. Herudover var der kage hen på eftermiddagen, og selvfølgelig fri adgang til drikkevarer, is, frugt og sandwich hele dagen. Maden var ok, men af svingende kvalitet. Noget var super godt, andet var mere på det jævne. Fælles for de 3 buffeter var dog at der var et pænt udvalg af mad. Salat og frugt, brød, flere slags kød, gerne grillet til frokost, og masser af mad til børn, som er til det mere traditionelle, som pomfritter, pizza osv.

Der var en række fælles ting, mens kødet og hovedretterne gerne skiftede fra dag til dag. Til aftenbuffeten var der flere dage også forskellige temaer. Japansk en aften og spansk en anden.

Generelt set et ok udvalg, uden for alvor at være prangende. Specielt savnede vi lidt mere spansk mad, da det jo nu var Spanien vi var i!

Apollos guider i Palma de Mallorca og Alcúdia

Som nævnt blev vi modtaget i lufthavnen af Apollos guider, men ellers så vi faktisk ikke meget til dem. Dagen efter ankomst var der informationsmøde, hvor vi kunne få lidt at vide om ture osv. Det viste sig at være 2 unge piger, en svensk og en dansk, som snakkede ”skandinavisk”, som de så fint udtrykte det. De havde meget lidt at byde på. Lidt kort generelt info, og derefter snakkede de mest om deres yndlingsrestauranter i Alcúdia, som i vores øjne mest mindede om noget de fik sponsorkroner for.

Det var lidt en flad oplevelse, og vi gik godt halvvejs i mødet. Dog fik vi med at der var en mappe med information i receptionen, og at de var til stede på hotellet 1 time om dagen, nogle gange i løbet af ugen.

Til gengæld fik jeg en sms fra Apollo i løbet af den første eftermiddag. De ønskede os en god ferie, og skrev at vi altid bare kunne skrive eller ringe. Mest for at teste, skrev jeg et hurtigt spørgsmål, og fik hurtigt et svar tilbage. Super service.


Underholdning på Viva Alcúdia Sun Village

Underholdningen var der nok af. Helt fra om formiddagen var Vivas entertainer i gang med både børn, unge og voksne. Aktiviteterne varierede fra dag til dag, dog uden den store tilslutning. Man kunne godt se at det nok ikke var højsæson længere, og de så lidt ensomme ud, som de gik rundt og ville have os til at spille fodbold, volleyball, bueskydning osv.

Vandaerobic var til gengæld voldsomt populært, og poolen blev fyldt op af voksne i alle aldre.

Aftenunderholdningen trak masser af publikum. De fleste aftener startede programmet kl. 20, med mini-disco, hvor de mindre børn kunne danse en times tid, sammen med et par entertainere og den lokale Viva-maskot Bufo! Den gjorde sig nu mest bemærket ved ikke at være tilstede mere end få minutter, i løbet af det timelange disco. Til gengæld gjorde de to andre entertainere det godt, og ungerne elskede det. Vores datter på 3 år var helt klar, selvom det foregik på tysk/engelsk/svensk.

Kl. 21 gik det over til aftenunderholdning, som typisk bestod af sang og dans, med et overordnet tema. I løbet af vores uge på Viva Alcúdia Sun Village, var der bl.a. ABBA, Grease, Michael Jackson og en Musical-aften. Det var super populært med god stemning.

Apollo Rejsers service

Generelt set synes jeg at Apollo har ydet udmærket service. Udover sms’en havde vi ikke kontakt til dem på rejsen, og havde i øvrigt heller ikke behovet. Da vi skulle hjem, stod der en Apollo guide klar i lufthavnen, til at guide os hen til den rigtige skranke. Fint.

Vel ankommet hjem igen, modtager jeg efterfølgende et spørgeskema på mail, hvor de gerne vil have feedback på opholdet. Forventeligt, men også ganske udmærket. Da de jo signalerer interesse i min rejse. Der kommer formentligt også en mail senere, når de skal til at sælge rejser til den nye sæson. Mon dog ikke. ;o)

Viva Alcúdia Sun Village

Circuito del Lago 60
07408 Las Gaviotas
Playa del Muro
Mallorca, España
www.hotelsviva.com


Vis stort kort

Konklusion på charter-ferien

Alt i alt har det været en super ferie. Godt sted med gode forhold. Dejligt område og meget børnevenligt. Man kunne have ønsket sig lidt mere spansk inspireret mad, og lidt mindre tyskpræget underholdning.

Hotellet stod til 3,5 stjerne hos Apollo, og det er også nogenlunde sådan jeg vil vurdere det. Men som helhed, med strand, område osv, vil jeg give vores All Inclusive ophold i Alcúdia 4/5 stjerner.