Can Pastilla er et lækkert område øst for Palma by. Can Pastilla ligger godt 10 km fra Palma by, og ligger lige op af en af Mallorcas lækreste strande – Playa de Palma (Platja de Palma).

Området er attraktivt for turister, og har det hele tæt på. Masser af gode restauranter, et godt natteliv, en lækker strand og masser af aktiviteter. Can Pastilla ligger desuden kun 5 minutters kørsel fra lufthavnen, så man er hurtigt på stranden, efter at have sat fødderne på mallorcinsk jord.

Området omkring Can Pastilla og Playa de Palma, kan være meget turistet i højsæsonen, så er du til lidt mere plads og knap så mange mennesker, kan det anbefales at tage til Can Pastilla først eller sidst på sæsonen.

Børnevenlig strand på Mallorca

Playa de palma, MallorcaStranden Playa de Palma ligger mellem områderne Can Pastilla og s’Arenal, og strækker sig over flere kilometer. Stranden er yderst børnevenlig, med lyst fintkornet sand og lav vanddybde langt ud. På hele stranden kan der lejes både parasoller og solsenge, hvis der skulle være behov for skygge i den mallorcinske sol.

Langs Playa de Palma snor sig en flot bred strandpromenade, hvor der findes et utal af barer, restauranter og souvenir-butikker.


På cykel eller fods til Palma

Palma de MallorcaHele vejen fra s’Arenal og ind til Palma by, er der lavet en flot fliselagt cykel og gang sti. Turen kan anbefales til en god gåtur, og turen til Palma by tager godt 2 timer. Langs ruten vil man opleve de mange forskellige typer strande på Mallorca, som byder på alt lige fra fint fint strandsand, til rå ufremkommelig klippe. Og Palma by og specielt Almudaina paladset og Catedral de Palma de Mallorca, er et flot syn efterhånden som man nærmer sig byen.

Er man ikke til den lange gåtur, kan der lejes cykler overalt, så turen til Palma kan gøres noget hurtigere. Ruten er yderst populær for både lokale og turister, og man vil hurtigt opleve at der er plads til alle lige fra pensionisten til motionsløberen. Ruten er oplagt til en cykelferie på Mallorca.

Aktiviteter nær Can Pastilla

Der er masser af aktiviteter i området. Playa de Palma indbyder selvfølgelig til flere vandsportsaktiviteter som eks. windsurfing, parasailing, vandski, jetski og bananbåd. For golf-entusiasterne findes der desuden en god 18-hullers golfbane i nærheden.

Palma de Mallorca

La Seu, MallorcaPalma er ”hovedstaden” på Mallorca er en hyggelig gammel by med masser af liv. Palma tilbyder et godt mix af både nyt og gammelt. Den gamle charmerende del af byen og det gotiske mesterværk La Seu (Catedral de Palma de Mallorca) er klart et besøg værd og flot uden lige.
Det moderne Palma tilbyder alt indenfor shopping, cafeer, restauranter og clubbing om aftenen.

Det er en fin gåtur fra den centrale tog- og busstation på Plaza de España og ned til kysten, hvor man kan skue ud over middelhavet.


Fodbold på Mallorca

En anden god grund til at besøge Can Pastilla og Mallorca, er at der i øjeblikket er dansk træner på det lokale fodboldhold – RCD Mallorca – som huserer i den bedste spanske fodboldrække Primera Division. Michael Laudrup styrer tropperne, hvilket gør det interessant med en fodboldrejse til Mallorca.
Real Club Deportivo Mallorca spiller deres kampe på Iberostar stadion (tidl. Son Moix / Ono Estadi), som ligger et lille stykke uden for Palma centrum. Fra Plaza de España er der vel godt 1,5 km til stadion, så turen kan sagtens tages til fods. Ellers går der busser lige til stadion.