Mallorca er et godt sted til charterferien, smukt og solrigt. Mallorca er også et oplagt mål til en cykelferie. Cykel rundt på øen og få naturen helt tæt på.

Mallorca er et af danskernes foretrukne rejsemål for charterferien. Det er solrigt, med dejlige strande og skøn natur, og så er det også forholdsvis tæt på, og kan nås på få timers flyvning.

Noget som de fleste ikke ved, er nok at Mallorca faktisk også er et fremragende sted til en cykelferie.

Mallorca byder nemlig på flere typer terræn som byder sig til for de fleste cykel-motionister. Øen har alt lige fra kuperet terræn inde på øen, til bjergkørsel eller cykelture langs stranden.

Mallorca er også en overkommelig størrelse på en cykel, med godt 100 km fra nord til syd, og tilsvarende fra øst til vest. Det samlede areal er på 3.640 km2 med en kystlinie på hele 555 km.

Leje eller medbring egen cykel til cykelferien

Det nemmeste er helt klart at leje cyklen på Mallorca. Der findes et utal af steder der lejer cykler ud til turister, så du vil altid kunne finde en type cykel der passer til netop dit behov på cykelferien.

Langs strandene står folk nærmest i kø for at leje cykler ud til dig, og prisen for leje af cykel er bestemt overkommelig, og afhænger af cykeltype. En racer vil koste noget mere end en standard cykel.

Er der mere cykel-entutiast over dig, vil du formentligt helst have din egen cykel med. I så fald skal du arrangere transport med flyet, det er dog ikke specielt dyrt, så det er da en god mulighed.


Cykelferie på Mallorca - cykelsti ind til Palma by

Cykeltur langs kysten ved Playa de Palma

Et af de oplagte mål for en ferie på Mallorca, er at leje et par cykler, en tandem eller andet, og cykle en tur langs Playa de Palma-bugten og ind til hovedbyen Palma. Jeg gik selv turen fra S’Arenal og Can Pastilla og ind til Palma by, sidste år. Der er lagt en fin flisebelagt cykelsti og gangsti hele vejen, og den flotte udsigt byder sig til en god tur. Cyklen er oplagt, da det er en forholdsvis lang gåtur på ca. 2 timer.

Der kan lejes cykler overalt på Playa de Palma, så det er nemt at gå til. Og den skønne udsigt hele vejen ind til Palma, er hele turen værd.

Cykelferie i Mallorcas bjerge

Den kuperede del af Mallorca byder på de to bjergkæder, Sierra de Tramuntana og Serres de Llevant. Sierra de Tramuntana ligger i det nordvestlige Mallorca, og er den største og højeste af de to bjergkæder. Det højeste punkt er Puig Major på 1,445 m.

Begge bjergkæder byder på flot natur, og forskellige typer stigninger og hårdhed. Det sidste gør Mallorca til et yndet træningssted for flere af topholdene i cykelsporten.

Men trods de forskellige typer udfordringer, er der også mere milde stigninger, som passer sig til den almene cykelturist.


Mallorca skal være til cykelferie

De lokale myndigheder gør meget ud af at optimere forholdene på øen, for at gøre det til et endnu bedre sted for dig med cykel. Der bliver lavet flere og flere afmærkede cykelruter, anlagt flere cykelstier og forbedret forhold for udlejning af cykler i Palma.

Læs mere om Mallorca på det officielle turistkontor hjemmeside, for de Baleariske Øer.